Aquest diumenge, 30 d’octubre, es reprenen les Visites Arqueològiques a els Jaciments de la Vila Romana, l’Horta Vella i Torre Bofilla de Bétera, de la mà de l’arqueòleg municipal, Francisco Fababuj. La història de l’alqueria islàmica Bofilla i la vila romana de  l’Horta Vella tornaran a ser les protagonistes de cada últim diumenge de mes.

Per a la nova temporada d’aquest 2022, el departament municipal de Turisme i de Drets Socials continua treballant conjuntament per a preparar unes visites guiades inclusives perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir dels paratges del municipi i conéixer la localitat al costat de la resta del grup.

Per a poder assistir a aquesta activitat caldrà inscriure’s en auxiliar.turismo@betera.es o al telèfon 674 426 191.  L’aforament està limitat a 25 persones i hi haurà places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, qui tinga mobilitat reduïda haurà de sol·licitar la cadira eruga adaptada per a poder gaudir de la visita adequadament.

Aquestes rutes o visites arqueològiques es duran a terme tots els últims diumenges de mes, fins al mes de juny de 2023.

D’altra banda, es recomana portar roba i calçat còmode, així com gorra, menjar i aigua.

Tots els detalls es poden trobar en la imatge adjunta.

Com molts ja sabeu, La Torre Bofilla és un despoblat medieval que prové de l’època àrab. D’altra banda, el jaciment arqueològic d’època romana i visigoda de l’Horta Vella es localitza en la partida homònima, a 600 metres al Sud Aquest del nucli urbà de Bétera (Camp de Túria, València), en un terreny sobreelevat entre la carretera que uneix Bétera i Godella (VP-6044 o CV-310) i el marge dret del barranc de Carraixet; al costat del Camí de la Torre i en les proximitats del polígon industrial Horta Vella.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia