Heu escoltat alguna vegada aquest refrany? “Per Tots Sants, panellets i ossos de sant“.

Aquest són uns dolços típics del dia Tots Sants fets amb massapà, ametles o pinyons. Habitualment, els nostres forns sempre han tingut aquests dolços, encara que ara es combinen amb altres tradicions com els pastissos terrorífics per a Halloween.

Als panellets i als ossos de sant també se li sumen els bunyols de vent.

Els Ossos de Sant són uns dolços de massapà de color blanc i forma allargada i cilíndrica. Aquesta forma sembla la d’un os amb la seua medul·la. Originalment són farcits de dolç de gemma, però també tenen altres sabors com el xocolate.

D’altra banda, els panellets s’elaboren amb una massa de sucre, ametla crua molta, ou i ratlladura de llima. Per l’exterior es recobreixen amb clara d’ou, que fa d’adherent per a col·locar una capa de pinyons.

Finalment, els bunyols de vent són boles de massa elaborada amb farina de blat, llard i ous que es frigen en oli calent. El seu nom es deu al poc pes del dolç.

Si vols gaudir d’aquests dolços en aquestes dates, només caldrà que entres als forns més tradicionals de Bétera i allí trobaràs.

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia