El segon canvi d’hora d’enguany arribarà aquest cap de setmana. Així, l’horari d’hivern començarà aquesta nit del dissabte 29 d’octubre al diumenge 30 d’octubre.

Per tant, aquesta matinada caldrà retardar el rellotge perquè a les 03.00 hores tornen a marcar les 02.00 hores (horari peninsular). a les Illes Canàries, on sempre és una hora menys, el canvi d’hora es realitzarà també una hora abans, per la qual cosa a les 02.00 hores serà les 01.00 hores. Així, el diumenge tindrem una hora més. Es tracta de l’horari d’hivern.

Durant l’horari d’hivern començarà el dia i fosquejarà abans. A Espanya comença el dia entre les 08.00 i les 08.30 hores i fosqueja entre les 17.30 i les 18.00 hores, tots dos casos prenent com a referència l’horari de Madrid.

L’horari d’hivern estarà vigent fins el mes vinent de març. Aqueix mes, es tornarà a variar el rellotge per a avançar-lo una hora.

Encara que fa uns anys els països de la Unió Europea van votar si acabar o no amb el canvi d’hora, la realitat és que els estats membres encara continuen debatent si és necessari i útil unificar-lo o si ha de deixar a cada Estat que s’adapte al fus d’estiu o d’hivern segons els siga més favorable.

Alguns experts indiquen que l’horari d’hivern provoca, sobretot en xiquets i majors, somnolència, cansament i fins i tot falta d’atenció.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia