La Comunitat Valenciana ha viscut aquest dimarts un inici del mes de novembre marcat per temperatures càlides, que han arribat fins als 28’7 graus a Elx (Alacant) i a Turís (València), en el dia en què fa anys la tradició marcava que s’estrenaven els abrics.

De fet, amb aqueixos 28’7 graus Elx i Turís s’han quedat molt prop d’entrar en la desena de localitats d’Espanya on el termòmetre ha aconseguit els registres més alts en aquest dia de Tots els Sants, que han oscil·lat entre els 30’9 graus de Taxar-te (Gran Canària) i els 28’8 de Múrcia.

Segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les temperatures han superat els 28 graus en altres punts de la Comunitat Valenciana, com a Carcaixent (València), amb 28’6 graus; l’aeroport de Manises (València), amb 28’3; Novelda (Alacant), amb 28’2 graus, i Xàbia (Alacant), amb 28’1 graus.

Per damunt dels 27 graus s’han situat en aquesta arrancada de novembre la capital valenciana, Xàtiva (València) i Orihuela (Alacant), amb 27’8 graus en els tres casos; Llíria (València) amb 27’7; Rojales (Alacant) amb 27’5; i Miramar (València) amb 27’1 graus.

Més de 26 graus s’han registrat a Bicorp (Alacant), amb 26’9 graus; Pego, el Pinós i Benidorm, amb 26’8 graus en les tres localitats alacantines; Chelva (València) i Alcoi (Alacant) amb 26’7 graus; Villena (Alacant) amb 26’5; la capital alacantina, amb 26’4 i l’aeroport d’Alacant-Elx, amb 26’1 graus.

Per damunt dels 25 graus han estrenat novembre localitats com Sagunt (València), Polinyà del Xúquer (València), Atzeneta del Maestrat (Castelló), Ontinyeny (València), Fontanars dels Alforins (València), Barx (València) o Torreblanca (Castelló), mentre que la capital castellonenca s’ha quedat en 25 graus justos.

La previsió per a aquest dimecres és que les temperatures mínimes no experimenten canvis i les màximes vagen en descens, en un segon dia del mes de novembre en el qual es poden produir ruixats en els litorals de Castelló i de València, que podran ser intensos i acompanyats d’alguna tempesta ocasional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia