La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions a entitats del tercer sector d’acció social per al desenvolupament de programes dirigits a persones majors i amb malalties neurodegeneratives per un total de 3.375.000 euros en 2022.

En concret, es destinen 2.025.000 euros per a subvencionar projectes desenvolupats per entitats del tercer sector amb la finalitat de promocionar els entorns amigables, inclusius, accessibles i segurs per a persones majors amb malalties neurodegeneratives i garantir la universalitat dels serveis i prestacions que afavorisquen la seua permanència en el seu entorn habitual.

Per a això, es pretén el manteniment de programes de promoció de la salut i autonomia personal, així com de la prevenció de la deterioració de persones majors afectades per malalties neurodegeneratives.

Per part seua, es destinen 1.350.000 euros en subvencions per a donar suport a serveis socials especialitzats que afavorisquen el benestar, l’autonomia i la participació de les persones a mesura que envelleixen, promocionant activitats dirigides a persones majors per a estimular la seua participació, l’oci, la convivència i la solidaritat intergeneracional.

Aquestes subvencions són compatibles amb unes altres que estiguen convocades per qualsevol administració o entitat pública o privada que tinguen aquests fins, sempre que l’import total subvencionat no supere la despesa realitzada.

Les entitats interessades podran presentar les seues sol·licituds des d’aquest dimecres, 2 de novembre, al dilluns, 21 de novembre, de manera telemàtica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia