Bétera s’ha sumat al projecte CONDEREFF Interreg Europe i, recentment, ha participat a les seus jornades. En aquest sentit, els tècnics municipals, Aurora Martínez i Antonio José Sánchez, han estat presents a la ponència sobre com a Bétera s’està treballant en la gestió dels residus procedents dels processos constructius de les obres municipals.
CONDEREFF és un projecte europeu, fundat pel programa europeu INTERREG, que té com a objectiu compartir i difondre les millors tècniques de gestió de residus del procés constructiu, així com la reducció i reciclatge per a promoure i donar suport a la seua implementació en els territoris membre.
Bétera va ser el primer municipi de la Comunitat Valenciana al qual va ser presentat i és de vital importància, participar i col·laborar en projectes com aquest per a millorar la qualitat de vida, la gestió dels recursos i la sostenibilitat del nostre entorn i participar, al mateix temps, en aquelles iniciatives i convenis amb la Universitat Politècnica de València i també amb l’Escola d’Enginyeria de l’Edificació, que permeten ampliar coneixements, compartir experiències i donar-los visibilitat a Bétera.
El projecte CONDEREFF, liderat per la UPV, on l’investigador principal i coordinador europeu és el catedràtic, Javier Cárcel i Carrasco, ha valorat especialment el compromís del Consistori del municipi com a administració pública amb la sostenibilitat mediambiental i l’economia circular.
Més sobre CONDEREFF

Els fluxos de residus de C&D representen el 20-30% de totes les deixalles generades a Europa, arribant a dos terços del total de les deixalles generades en alguns països. Les taxes de reutilització varien als països de la UE (10- 90%). La Directiva del Marc de Residus (2008) i l’estratègia de Construcció 2020 van establir una taxa de reciclatge i reutilització del 70% de CDW per a 2020 i el Paquet d’Economia Circular també dona prioritat a CDW.

L’objectiu de CONDEREFF és enfortir les capacitats regionals per a augmentar les taxes de reciclatge i reutilització dels residus de C&D a les regions que participen en el projecte. El projecte reuneix 8 socis de 5 països de la UE que treballaran junts durant els 5 anys del programa per a analitzar el context de RCD a les regions, entendre els riscos i aconseguir una visió clara sobre les limitacions i oportunitats amb les quals jugar per a facilitar la implementació de solucions.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia