L’Ateneu de Bétera continua, una setmana més, amb activitats. Així, per a hui divendres 11 de novembre, s’ha preparat la presentació del conjunt de l’obra literària i fotogràfica de Just I. Sellés. Aquesta té un denominador comú: l’estima a la nostra terra. L’esdeveniment donarà inici a les 19.00 hores i es durà a terme en les instal·lacions de l’Ateneu (plaça del Mercat, 5).

Just I.Sellés és escriptor i fotògraf. En aquest sentit, és autor de les novel·les “Al-Azraq el Blau” i “Amira, l’última flor de la Muntanya” i del foto-llibre “Diània terra nostra”.

Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que abandonà l’any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura.

En 2009 es proclamà finalista del premi Azorín de novel·la amb El llanto del petirrojo, la seua primera obra, i ja des d’eixe moment treballà en un projecte literari ambiciós i apassionant que l’any 2014 el portà a editar la seua segona novel·la, la primera històrica: Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya.

Un any després publicà Al-Azraq. El visir que somiava La Muntanya, la llibreta de camp de la novel·la, on l’autor compartí tota la informació i les hipòtesi de treball que emprà en la fase d’escriptura, alhora que proposava un viatge fotogràfic pels dominis del Blau.

L’any 2019 publicà la segona novel·la històrica Amira. L’última flor de La Muntanya, un altre projecte literari ambientat als territoris diànics, una novel·la on la història i la llegenda caminen de la mà. Durant la fase de documentació prèvia a l’escriptura l’autor va recórrer tota Diània, que és l’immens escenari on transcorre l’acció de la novel·la. Així, el foto-llibre Diània, terra nostra és el fruit d’aquest ingent treball de camp que l’escriptor volgué avançar per a preludiar la novel·la que venia darrere.

Actualment treballa en una experiència literària nova La Marina en caiac. Crònica d’una travessia anticiclònica, un llibre de viatges que l’ha portat a navegar el litoral diànic en caiac per a descobrir (i compartir) els amagatalls i les històries d’aquest fascinant territori costaner que és espai natural i escenari de naufragis antics, tempestes, incursions barbaresques i no pocs drames socials. El fruit del treball de camp per a l’elaboració d’este llibre ha sigut una considerable col·lecció de fotografies que ha publicat amb el títol de Diània. Paisatges costaners, el seu darrer projecte editorial fotogràfic.

Recentment ha coeditat la novel·la gràfica Al-Azraq. El malson de Jaume I, un còmic inspirat en la novel·la “Al-Azraq, el Blau” que publicà en 2014.

Més activitats

D’altra banda, aquest diumenge 13 de novembre, tindrà lloc una nova Passejada per la Calderona. En aquesta ocasió serà al Montcudi

Així mateix, el dissabte 19 de novembre es realitzarà la presentació d’Alex North, el viajero impenitente i La música tras la máscara, de Frederic Torres. Aquest acte serà a les 19.30 hores. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia