El 12 de novembre és el Dia Mundial contra la Pneumònia, una malaltia que causa estralls en diverses parts del món, sobretot en la població infantil.

El seu nivell de mortalitat és tan alt, perquè en la majoria de les ocasions se’l considera un refredat comú o en el pitjor dels casos, malària, però la veritat és, que quan per fi és diagnosticat de manera correcta ja és massa vesprada.

La pneumònia, també coneguda com pulmonia, és una malaltia que provoca la inflamació dels pulmons per la presència d’una infecció produïda per virus o bacteris.

Amb els equips adequats, principalment plaques toràciques o radiografies es pot detectar a temps i detindre per complet amb el subministrament d’un antibiòtic. És més, s’ha comprovat que si la malaltia es diagnostica a temps, redueix la seua mortalitat en un 42% en els xiquets de 2 anys o menys.

El problema amb la pneumònia, és que en molts països en desenvolupament no es compta amb les polítiques públiques, ni el nivell d’inversió adequat per a diagnosticar i tractar la malaltia. És només quan el xiquet no respon al tractament que els metges s’adonen que estan davant la presència de la pneumònia i per a llavors és massa vesprada.

El principal objectiu d’aquest dia és sensibilitzar a les persones, perquè puguen detectar la malaltia a temps, però també busca que les nacions prenguen previsions per mitjà de jornades de vacunació, inversió en equips i compra de medicaments que ajuden amb el tractament, sobretot en xiquets i adults majors, que són els dos tipus de poblacions que corren més risc en contraure el virus.

Durant aquest dia, també es duen a terme una sèrie de xarrades, simposis i altres activitats que permeten educar a la població i brindar-li tot el suport que necessiten.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Bétera també es vol sumar a la conscienciació i l’edifici de Casa Nebot s’il·luminarà hui de blau.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia