L’Ajuntament de Benaguasil iniciarà els tràmits per a sol·licitar al Ministeri la declaració de zona catastròfica per a poder optar a les ajudes del Govern d’Espanya per a pal·liar les destrosses ocasionades després de les pluges torrencials del dissabte.

Així mateix el Consistori està pendent del decret que aprovarà la Generalitat Valenciana divendres que ve, i per això prèviament en una reunió telemàtica amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública per a tractar les ajudes de la DANA per part de la Generalitat Valenciana, des de l’Ajuntament li han reclamat a Gabriela Bravo ajudes en matèria de reparació de camins rurals, ajudes en matèria agrícola, ajudes a particulars afectats, així com li han reclamat per al Camp de Túria i Benaguasil articular plans d’obres hídriques per a fer front a futures DANA.

Després del temporal des de l’Ajuntament s’ha posat a la disposició de la ciutadania que s’ha vist afectada per la DANA, els serveis de mediació i atenció a consumidors, els dimecres i dijous en horari de 09.30h a 14.30 hores en el Espai de la Dona , a més de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania per a qualsevol qüestió o dubte que poguera sorgir sobre aquest tema.

A aquestes mesures se suma la presentació demà dimecres davant les Corts Valencianes de les esmenes per als pressupostos de 2023, a fi que siguen incloses les inversions que es venen sol·licitant des de fa diversos anys com són la construcció del depòsit de tempestes i l’ampliació de col·lectors des de Benaguasil fins a la depuradora de La Pobla de Vallbona.

L’alcalde Ximo Segarra ha assenyalat que “encara hui continuen els treballs de condicionament de camins rurals, neteja de l’entorn urbà i valoració dels danys” i ha agraït veïns/as, Brigades Municipals, Guàrdia Civil, Policia Local, Emergències, Creu Roja i localitats veïnes per la seua “preocupació i ajuda després del temporal que en tot just dues hores va deixar en el municipi 179,3 l/m².”

Imprimir article
Comenta aquesta notícia