La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s’ha convertit en la primera administració en l’àmbit estatal que ha obtingut una llicència pròpia per part de l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) per a importar productes sanitaris.

L’obtenció d’aquesta llicència suposa una fita, ja que fins al moment cap administració pública havia obtingut aquesta capacitat per part de l’AEMPS per a importar productes sanitaris.

Principalment, l’AEMPS ha valorat els mecanismes que la Generalitat va activar durant la pandèmia COVID-19, en concret la seua capacitat per a importar producte sanitari, en coordinació amb la resta d’autoritats sanitàries, encara que d’una manera autònoma, proactiva i professionalitzada.

De fet, s’ha valorat de manera exitosa la posada en marxa del Magatzem Logístic i de Distribució de Producte Sanitari COVID en Fira València, així com els procediments normalitzats de treball implantats per a poder dur a terme aquest treball d’importació.

Els controls de l’AEMPS per a poder autoritzar i atorgar aquesta llicència s’han centrat a avaluar que la Generalitat, en aquest cas l’entitat sol·licitant, disposa de les instal·lacions, els mitjans, procediments i personal adequats per a poder dur a terme la labor d’importació de productes sanitaris. Després de superar aquests controls de manera exitosa, se li ha concedit a la Generalitat aquesta capacitat importadora, la qual cosa li permet més autonomia i la possibilitat d’oferir una millor resposta en el cas de possibles contingències futures.

Cal recordar que la Generalitat va activar nombrosos mecanismes per a poder fer front a la pandèmia per coronavirus, entre aquests, una estreta col·laboració amb empreses importadores, transitàries, consultores logístiques, etc., amb la finalitat de mitigar i evitar els efectes més greus de la pandèmia.

De fet, en un moment d’enfonsament total dels mercats, la Comunitat Valenciana va ser la primera junt amb una altra comunitat autònoma a importar en un noli aeri productes per a protegir els treballadors sanitaris i la ciutadania.

Així mateix, va crear el Magatzem Logístic, situat als pavellons 1 i 3 del nivell 1 de Fira València, que tenen una superfície d’11.601 metres quadrats cadascun, i en les instal·lacions dels quals s’ha pogut dur a terme tota la labor d’emmagatzemar productes sanitaris, vacunes COVID o material de protecció, entre d’altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia