(EFE).- La Guàrdia Civil de València ha detingut a un grup criminal integrat per dotze persones que robava en polígons industrials dels municipis de Riba-roja de Túria, La Pobla de Vallbona i Llíria, al qual se li atribueixen 67 delictes, des del robatori amb força al blanqueig de capitals i el tràfic de drogues.

Les detencions han sigut possibles gràcies a l’operació ‘Benigual‘, iniciada a principis d’enguany en detectar-se un elevat nombre de robatoris en els polígons industrials d’aqueixes tres localitats valencianes, segons han informat aquest dijous fonts de la Benemèrita.

La banda es dedicava al robatori de maquinària industrial i eines de construcció, encara que també participaven d’altres activitats delictives, com el tràfic de drogues, i s’encarregava de la venda directa dels béns robats i del seu lliurament a persones que s’encarregaven de la seua distribució il·lícita.

Durant la fase final de l’operació, s’han efectuat dotze registres en habitatges, trasters i una nau industrial en les localitats de Riba-roja de Túria, Paterna, La Pobla de Vallbona, València, Pedralba i Rótova.

En els registres es van intervindre, a més de centenars d’objectes sostrets que han sigut reintegrats als seus propietaris, dues armes de foc modificades (escopetes retallades), 28.000 euros en efectiu, un quilogram de marihuana i 10 barres d’haixix preparades per a la seua venda, així com dues furgonetes emprades en els robatoris.

La investigació s’ha saldat amb dotze persones detingudes -nou homes i tres dones- d’entre 17 i 63 anys d’edat i de nacionalitat espanyola, a les quals s’atribueixen 67 delictes, entre ells pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, maltracte animal, encobriment, danys, furt i robatori amb força.

Les diligències van ser entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Llíria. En l’operatiu es van coordinar investigadors de diversos llocs i unitats de la Guàrdia Civil .

Imprimir article
Comenta aquesta notícia