L’Ajuntament de Bétera i la Fundació Socialmusik van presentar ahir dimarts al migdia el I Concurs Internacional de Direcció de Banda Simfònica. Aquest arrancarà el dijous 24 de novembre i finalitzarà el diumenge 27 de novembre a l’Auditori de la Casa de la Cultura.

La roda de premsa de presentació va estar oferida per l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, el regidor municipal de Cultura, Manuel Chover i el president de la Fundació Socialmusik, Bernardo Fabra. L’esdeveniment naix amb dos objectius definits; descobrir i promoure joves directors de tot el món. I que ha suposat una convocatòria d’èxit després d’inscriure’s dos-cents setze directors i directores de banda.

D’aquesta manera, un Jurat de prestigi internacional presidit pel director suís, Felix Hauswirth, seleccionarà durant aquesta setmana als candidats en fases eliminatòries, fins a arribar a la gran final que se celebrarà el citat diumenge dia 27 a les 11.00 hores.

Durant la Presentació, Manuel Chover, ha destacat “la ferma aposta de Bétera amb els joves directors de tot el Món”, i així mateix ha qualificat el concurs com a “únic, tant per la quantia econòmica del premi, com per l’oportunitat que té el guanyador de poder ser convidat a dirigir importants bandes professionals espanyoles”. Al seu torn, el regidor ha recalcat “l’aposta del Consistori amb la música de nova creació”, ressaltant l’estrena de la Suite Atlàntica del compositor canari, Germán Arias, en la final del concurs.

En eixa mateixa línia, Elia Verdevió ha afirmat “el compromís de l’Ajuntament amb la cultura i especialment, amb la música” i ha ressaltat “la projecció internacional que ofereix a Bétera aquest esdeveniment amb més de 200 participants de 19 països i 4 continents diferents que delectaran als presents amb grans melodies”.

Aquesta primera edició marca l’inici d’un concurs que pretén continuar buscant joves talents que situen a Bétera en l’epicentre de la direcció de bandes, que ressalten la seua tradició musical i que posen en valor la cultura local.

La programació serà la següent:

Dijous 24 de novembre
– Auditori Casa de la Cultura
– Primera fase 10:00h
– Gratuït
Divendres 25 de novembre
– Auditori Casa de la Cultura
– Semifinal 10:00h
– Gratuït
Dissabte 26 de novembre
– Auditori Casa de la Cultura
– Assaig i final 10:00h
– Gratuït
Diumenge 27 de novembre
– Gran final a les 11:00h
– Auditori Casa de la Cultura
– Gratuït

 

Podeu trobar més informació i detalls al següent enllaç: www.concursodireccionbandas.com

Imprimir article
Comenta aquesta notícia