La companyia teatral del municipi de Bétera, Zorongo Teatre, ha aconseguit el premi del públic del X Certamen de teatre Vila de Canet per representar “Pere i el capità“, obra que van interpretar el passat diumenge 13 de novembre a la localitat de Canet d’en Berenguer. Aquest certamen suposa una cita amb el teatre amateur en valencià. L’entrega de premis va tindre lloc este dissbte 26 de novembre.

Amb aquest representació de l’obra de Mario Benedetti es pretén retre homenatge a l’autor en el centenari del naixement. Per a això, Zorongo Teatre que dirigeix Dídac Moreno, puja a l’escenari una representació adaptada al valencià que ha sigut guardonada en el festival Cullera a Escena 2021.

Es tracta d’un diàleg a dues bandes, en el context d’un interrogatori, i en la relació que s’estableix entre un interrogador -un torturador- i un detingut, un torturat. Segons el mateix Benedetti, no escenifica l’enfrontament entre un monstre i un sant, sinó de dos homes, dos éssers de carn i os, tots dos amb punts vulnerables i punts de resistència.

La distància entre un i l’altre és ideològica, però sobretot és psicològica; i és, potser ací on subjau la clau altres diferències, com per exemple la moral, la sensibilitat davant el dolor humà, la resiliència, el complex trajecte que va entre el coratge i la covardia, entre la cessió i el sacrifici, la clivella entre la traïció i la llibertat.

A continuació, oferim un vídeo de la jornada, el qual també podeu trobar en el nostre últim informatiu de “Bétera a la setmana”.

  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia