Bétera tornarà a acollir la VCV – Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell. Així ho va anunciar aquest dimecres, 30 de novembre, l’Alcaldessa del municipi, Elia Verdevío, al costat del Director de la VCV, Ángel Casero, i la Directora Regional de Castelló i València Nord del Banc Sabadell, Mireia Miravent, en la Presentació de la tercera etapa que eixirà de Bétera el 03 de febrer de 2023.

“Després de l’èxit de participació de la passada edició tornem a apostar pel ciclisme a Bétera i acollim en aquesta 74 edició una nova eixida d’etapa per a omplir la nostra Albereda d’esport i bon ambient”, ha destacat Elia Verdevío.

Cal dir que la passada edició va ser un esdeveniment que va atraure a aficionats al ciclisme, veïns i veïnes a l’Albereda que es va omplir per a veure partir l’etapa en un ambient festiu que va revitalitzar aquesta zona hostalera i comercial. I això es corrobora amb les dades oferides per Ángel Casero durant la Presentació qui ha indicat que “l’etapa de Bétera en 2022 va ser la més multitudinària de la 73 edició que en total va congregar a 17 milions d’espectadors en una retransmissió que va arribar a 206 països i amb més de 550 milions d’impactes globals”.

Unes dades que, tal com ha assenyalat Casero, “esperem superar amb escreix donada el bon acolliment que té la VCV”. En concret enguany ja hi ha confirmats més de 20 equips i més de 150 ciclistes participants en aquesta 74 edició que tindrà lloc de l’1 al 5 de febrer i que pretén consolidar-se com una competició a nivell internacional amb un gran desplegament mediàtic que fa que siga un aparador al món.

La Presentació ha començat amb la visualització d’un vídeo que ha posat en valor la tradició ciclista de Bétera a través d’un recorregut pel municipi, els seus costums, festes i tradicions. Una carta de presentació que ha servit com a invitació perquè els allí presents participen en aquesta etapa.

Durant la Presentació, Ángel Casero, ha anunciat tot el recorregut de la carrera que transcorrerà pel terme de Bétera i ha fet major èmfasi en els *4km que els equips recorreran pel nucli urbà.

D’aquesta manera, l’escamot tornarà a córrer per llocs com l’Albereda Escultor Ramón Inglés, la plaça Luis Reig, l’Av. País Valencià, l’Av. Constitució, el Carrer Calvari, el Carrer Estació, el Carrer José Sáez i la CV-333. Un circuit urbà que farà gaudir als veïns i veïnes de Bétera a les portes de les seues cases.  Als qui l’Alcaldessa ha convidat a animar la Volta tal com van fer l’any passat.

En aquesta línia, Elia Verdevío, ha afirmat que “per a l’Ajuntament de Bétera és de gran importància acollir esdeveniments esportius perquè contribueixen a donar major visibilitat a Bétera i a situar-lo com un municipi referent en l’esport”.

Tot això perquè des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament són conscients de la importància de fomentar i difondre els valors i la pràctica de l’esport per a potenciar hàbits de vida saludables entre la ciutadania. A més Bétera és un municipi ciclista per excel·lència. L’orografia de la zona i la seua situació als peus de la *Calderona ho converteixen en una població idònia per a la pràctica del ciclisme que cada any compta amb més adeptes.

L’Alcaldessa de Bétera ha tancat l’acte agraïment a la Volta i al seu director, Ángel Casero, que “pensen sempre en el nostre municipi per a dur a terme etapes tan importants com aquesta que ens fan créixer esportivament i que ens ajuden a continuar amb el nostre compromís amb l’esport, amb els nostres clubs i amb els nostres esportistes”.

A continuació, adjuntem unes imatges de l’acte de presentació. En el pròxim informatiu de “Bétera a la setmana” també podreu trobar un vídeo.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia