La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 2.835.000 desplaçaments de llarg recorregut en les carreteres de la Comunitat Valenciana, el 21 per cent del total nacional, durant l’operació especial Pont de desembre.

A més dels desplaçaments de llarg recorregut, els de l’entorn dels grans nuclis urbans generaran uns 6.195.000 moviments de vehicles per al conjunt de les tres províncies, informa la delegació del Govern en la Comunitat Valenciana.

D’aquesta xifra, corresponen a la província de València 3.270.000, a la d’Alacant 1.950.000 i a la de Castelló 975.000.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha realitzat una crida als conductors perquè “extremen les precaucions i respecten la normativa de circulació”.

Bernabé ha recordat que “és fonamental” evitar les distraccions, posant el mòbil en manera avió, portar posat el cinturó de seguretat i ben ancorats els menors en els seus sistemes de retenció infantil, respectar la velocitat establida en la via i adaptar-la a les condicions de la mateixa “i, per descomptat, no posar-se al volant si s’ha ingerit alcohol o altres drogues”.

Les festivitats del dimarts 6 i del dijous 8 de desembre, juntament amb els caps de setmana anterior i posterior i els diferents dies no lectius escolars dels quals gaudiran en les diferents Comunitats Autònomes, faran que en aquests dies es produïsquen multitud de desplaçaments, no sols de llarg sinó també de curt recorregut.

Segons les previsions de Trànsit, l’eixida dels grans nuclis urbans tindrà lloc en diverses fases, la més significativa el divendres 2 i el dissabte 3 pel començament del període festiu, i la segona la compresa entre el dimecres 7 i el dijous 8.

Els moviments de retorn estaran centrats principalment en el diumenge 11 de desembre, afigen les fonts.

Les hores més desfavorables per a viatjar en tots aquests dies es concentraran entre les 16 i les 22 hores del divendres 2 i el dimecres 7, les 10 i les 14 tant del dissabte 3 com del dijous 8 i entre les 16 i les 23 hores del diumenge 11.

Per a afavorir la circulació en les zones més conflictives en cadascun d’aquests deu dies, la DGT ha previst, entre altres mesures de regulació i ordenació, la instal·lació de carrils reversibles i addicionals amb cons en les hores de major afluència circulatòria i l’establiment d’itineraris alternatius.

Així mateix, es paralitzaran les obres en les carreteres, es limitarà la celebració de proves esportives i altres esdeveniments que suposen l’ocupació de la calçada i es restringirà la circulació de camions en general i als quals transporten determinades mercaderies en uns certs trams, dates i hores.

Coincidint amb aquest llarg pont, la Direcció General de Trànsit posarà en marxa, des del dilluns 5 de desembre, una nova campanya en la qual s’intensificarà la vigilància i el control sobre el risc que suposa el consum d’alcohol i altres drogues i la conducció.

Durant una setmana, tant els agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (ATGC) com els de les policies locals que se sumen a aquesta, intensificaran els controls sobre aquest factor de risc causant de quasi un quart (24%) dels accidents mortals.

Per a això, s’establiran diferents punts de control en tota mena de carreteres i nuclis urbans i a qualsevol hora del dia amb l’objectiu d’evitar que persones que hagen ingerit alcohol o hagen consumit drogues circulen per les carreteres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia