Com ja hem comentat en altres publicacions, el toc manual de campanes espanyol va ser inclòs aquest passat 30 de novembre per la Unesco en la seua llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. El toc és una tradició estesa al país i sostinguda actualment per grups de voluntaris i veïns de les ciutats i municipis. En aquest sentit, este dissabte, la Colla de Campaners de Bétera es va sumar al volteig general de campanes a nivell estatal per tal de celebrar aquesta declaració de la Unesco.

El volteig va ser a les 12.00 hores després del toc de l’Àngelus i van participar la majoria de campanes del nostre poble.
D’altra banda, la colla també va oferir durant la mateixa jornada el seu primer “Passeig Sonor”, coincidint amb la celebració de la seua Patrona, Santa Bàrbara.

Amb èxit de participació, els assistents van poder gaudir d’una visita guiada pel poble de Bétera per a conèixer el patrimoni campaner i la història que l’uneix. L’esdeveniment va donar inici a la parròquia dels Desemparats, passant per l’ermita de la Divina Pastora, Panteó i Calvari, Col·legi Nostra Senyora del Carme, finalitzant amb la pujada a la Torre-Campanar. Els participants també van poder visualitzar el museu de campanars i campanes de Bétera, descobrint tots els secrets que guarda la Torre-Campanar i conéixer la gran tasca que es fa des de la mateixa Colla de Campaners.

A continuació, adjuntem unes imatges cedides per la Colla de Campaners sobre el passeig sonor. Així mateix, també adjuntem un vídeo amb el volteig per la declaració de la UNESCO i una crònica del mencionat passeig. Aquest vídeo també el podeu trobar en l’últim informatiu de “Bétera a la setmana”, publicat este passat diumenge, 04 de desembre.

  • Imatges del passeig sonor:
  •  Vídeo del volteig i el passeig sonor amb crònica de la jornada:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia