L’Associació Cultural l’Aljama de Bétera va oferir el passat dissabte, 03 de desembre, una nova edició de la seua Mostra de Música i Cultura Tradicional.
Aquesta entitat va celebrar la XIV edició del citat esdeveniment a, les 19.00 hores a l’auditori de la Casa de la Cultura del municipi. Durant l’esdeveniment, el qual va estar conduït per Siona Ricart, es va fer un repàs de les diferents mostres dutes a terme.
Enguany la Mostra va continuar amb el seu caràcter benèfic. En aquesta ocasió, es va comptar amb la col·laboració especial de Pep Gimeno “Botifarra”. A més a més, tampoc va faltar la participació de la nostra veïna Marieta a la veu. Els diners recaptats en les entrades, a un preu de 5 euros cadascuna, han anat destinats a l’Associació Espanyola per a la Lluita contra el Càncer.

L’Associació Cultural l’Aljama de Bétera va nàixer en l’any 2004, amb la motivació d’un grup de persones amb iniciatives i molta il·lusió per treballar en l’apassionant món de la Cultura Popular i Tradicional Valenciana. Aquesta és una entitat cultural que te per finalitat l’estudi, documentació, ensenyament, difusió i foment dels elements que formen part de la cultura popular i tradicional valenciana, especialment el ball, la música i les cançons, els instruments i la indumentària.

D’aquesta manera, l’Aljama va sorgir amb el propòsit ferm de recuperar i donar a conéixer els nostres balls, cançons i músiques. Amb molta voluntat i esforç han aconseguit recuperar, crear i mantindre algunes de les manifestacions més importants, originals i característiques de la comarca del Camp de Túria, com són el Ball dels Oficis de Llíria, les Danses de Bétera i un ampli repertori de cançons i melodies.

A continuació, adjuntem unes imatges de la mostra, gravades per Betera.com. Així mateix, també compartim un vídeo, el qual també el podeu trobar en l’últim informatiu de “Bétera a la setmana”, publicat este passat diumenge, 04 de desembre.

  • Imatges de la Mostra
  • Vídeo de la Mostra

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia