L’Ajuntament de Bétera ha sigut premiat per El Periódico de Aquí, en la categoria Gastronomia, pel projecte europeu Gastronomy for European Citizenship (GASTRO4EU) i en la categoria de Música, per la posada en marxa de l’I Concurs Internacional de Direcció de Banda Simfònica Vila de Bétera.

Els guardons, que s’entregaran aquest pròxim dimarts, 13 de desembre, a l’Auditori de L’Eliana, reconeixen a l’Ajuntament, d’una banda, per la seua labor de lideratge en el projecte GASTRO4EU que promociona la cultura gastronòmica mediterrània. I d’altra banda, per l’èxit de participació amb més de 200 candidats de 19 països diferents de primera edició del Concurs Internacional de Direcció de Banda Simfònica que naix amb l’objectiu de descobrir i promoure el talent de joves directors i directores de tot el món.

“Per a Bétera és un orgull rebre premis com aquests que valoren la nostra gestió entorn a la cultura, la música, la gastronomia i les polítiques europees perquè ens animen a continuar treballant en aquesta mateixa línia i a consolidar-nos en la posada en marxa de projectes i programes que enriqueixen al nostre municipi”, ha assenyalat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío en conéixer la notícia.

GASTROEU és un projecte europeu del programa Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors, que té per objectiu la creació de vincles europeus i la transferència de coneixements entre municipis europeus amb la gastronomia com a eix. Així, el projecte pretén crear un espai de comunicació i promoció de la cultura gastronòmica mediterrània entre l’Ajuntament de Bétera (Espanya), la Cambra municipal de Alenquer (Portugal) i la Comune de Vimercate (Itàlia) per a crear un agermanament entre totes.

Amb un pressupost de 28.545€ cofinançat amb fons europeus, GASTRO4EU cerca que aquells municipis reconeguts per la seua tradició culinària puguen col·laborar amb els seus homòlegs europeus, produint així un intercanvi de coneixements i experiències culturals en el camp gastronòmic. Tot això reforçant la perspectiva de gènere en un sector tradicionalment masculí, i amb la intenció d’ajudar el sector turístic i gastronòmic a superar les conseqüències del COVID-19. A més, el projecte acostarà l’O a les entitats locals i els ciutadans.

Els municipis participants pertanyen a regions europees reconegudes per la seua riquesa i tradició gastronòmica. Així, Bétera és coneguda pels cítrics, les carxofes i les faves, Alenquer pel seu vi i Vimercate per la seua creïlla Oreno. Els municipis faran ús del seu coneixement per a expandir-lo per Europa i donar a conéixer les oportunitats culturals que té la UE.

Al seu torn, el Consistori de Bétera també recollirà el premi de la categoria de Música per la posada en marxa de l’I Concurs Internacional de Direcció de Banda de Música Simfònica que s’ha dut a terme en el municipi del 23 al 27 de novembre i en el qual han resultat guanyadors Seow Yibin de Singapur, Carlos Ocaña d’Espanya i Franco Hansel d’Alemanya.

La convocatòria d’aquest Certamen ha suposat la inscripció de 216 músics de 19 països i 4 continents diferents. Un èxit de participació que en una primera fase van superar 25 participants. Durant una setmana van realitzar en les instal·lacions del Centre Artístic Musical de Bétera diverses audicions amb diferents proves eliminatòries fins a arribar a la gran final que es va retransmetre en directe des de l’Auditori de la Casa de la Cultura i que va suposar la victòria de Seow Yibin que a més del primer premi es va emportar el premi especial del públic per la seua fantàstica direcció. Mentre que Carlos Ocaña i Franco Hansel, van rebre el segon i tercer premi respectivament.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia