El professorat de cicles formatius de l’Institut d’Educació Secundària de Bétera, “Les Alfàbegues”, ha posat en marxa una iniciativa dins el projecte de centre “Les Alfàbegues per la sostenibilitat”. Aquest s’anomena “Pedalejant per la sostenibilitat” i, encara que té una finalitat no lucrativa, necessita de recaptació de fons econòmic per poder dur-lo a terme.

Concretament, la iniciativa implica el treball de tots els cicles formatius: la FP bàsica i els cicles formatius de grau mitjà i superior. La idea va nàixer de la necessitat de motivar a l’alumnat i implicar-lo en el projecte de centre. Així, es va buscar una temàtica en la qual pugueren treballar les citades tres famílies professionals.

En aquest sentit, s’han programat i preparat diverses activitats:

– Venda de llibres, material escolar i bijuteria donada i acondicionada al mercat de Bétera els dies anteriors al Nadal. Per aquest motiu, demà dimarts 20 de desembre, diferents membres del centre es trobaran en el mencionat mercat de l’Albereda del municipi perquè les veïnes i veïns que es troben allí puguen col·laborar amb la causa.

– També s’ha organitzat dos dies d’esmorzar i berenar solidari amb la venda de productes envasats i fruita comprada al mercat de Bétera.

– A més, s’ha impulsat la venda de plantes de Nadal al professorat.

– També s’ha realitzat la restauració de bicicletes donades amb la recaptació de la venda de Nadal, les quals seran rifades.

D’aquesta manera, totes estes activitats van a suposar una recaptació que anirà destinada a l’Associació mediambiental “ARBA Alto Palancia” que col·laborarà amb el centre desenvolupant amb l’alumnat de cicles formatius uns talles de sensibilització al voltant dels incendis forestals que han afectat aquest passat estiu a les localitat pròximes a Bétera com és Olocau o Bejís.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia