L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha sigut informada a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF) de la possible presència de fragments de metall en el pastís gelat d’ametles i xocolate de 400 grams de la marca Daim, fabricada per Almondy i comercialitzada a les botigues d’IKEA.

L’alerta afecta al lot L2130 amb data de caducitat 18/11/2023, que s’ha venut a les botigues d’IKEA d’Andalusia, Astúries, Illes Balears, Canàries, Catalunya, Castella i Lleó, País Basc, Galícia, Madrid, Múrcia i Comunitat Valenciana, encara que no es descarta que puga haver-se redistribuït en altres comunitats autònomes.

La AESAN recomana a les persones que tinguen en el seu domicili productes afectats per aquesta alerta que s’abstinguen de consumir-los i els retornen al punt de compra, on ja estan sent retirats.

 

Encara que de moment no es coneixen casos de persones que havent-hi ingerits aquests productes hagen manifestat una simptomatologia adversa, si s’hagueren consumit l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana mantindre’s atent al dolor abdominal, en pit o gola, així com a febre, vòmits i, en el cas dels xiquets xicotets, irritabilitat, especialment durant les primeres 24 hores, i en aquest cas hauria de contactar-se amb el 112.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia