Les flors de Pasqua, les llums, el tradicional arbre de botelles reciclades i el naixement ja s’han instal·lat a Bétera donant la benvinguda al Nadal. Els edificis municipals ja compten amb la decoració nadalenca i a Bétera es respira ja aquesta època tan màgica per a grans i xicotets.

Gaudir sense necessitat d’eixir de Bétera és l’objectiu de l’Ajuntament beterense que enguany ha posat en marxa un programa d’activitats perquè les famílies de Bétera gaudisquen en el municipi.

A més el Consistori ha instal·lat, un any més, les bústies reals que s’han repartit per diferents punts perquè les xiquetes i xiquets puguen depositar les seues cartes. Al seu torn, el Consistori ha repartit pels seus edificis municipals les tradicionals cartes autoemplenables que estan il·lustrades amb el dibuix guanyador de la classe de 2-3 anys de l’Escoleta Municipal Josefa Guardiola. Unes cartes gratuïtes que es poden recollir de dilluns a divendres de 09:00h a 14:00h i els dimecres de 17:00h a 19:30h en Urbanisme, Gestió Tributària, Ajuntament i Casa Nebot.

Com l’any passat, baix els panells ceràmics situats a la porta de l’Església de la Puríssima, s’ha situat un gran Naixement, igual que el que cada Nadal s’instal·la a Casa Nebot al costat de l’arbre de botelles reciclades.

Les compres en el Comerç Local

Amb l’objectiu de fomentar les compres nadalenques en el comerç de proximitat, l’àrea de Comerç també ha posat en marxa Tallers de Manualitats Nadalenques perquè les famílies de Bétera puguen realitzar les seues compres mentre els xiquets i xiquetes gaudeixen de multitud d’activitats.

Aquests Tallers es realitzaran els dies 27 de desembre i 4 de gener en l’edifici de La Penya en horari de 17:00h a 20:00h i van dirigits al públic infantil de 6 a 14 anys. El dia 27 els més xicotets podran realitzar el Taller d’adorns nadalencs a més d’animació teatral i Pequedisc. Mentre que el dia 4 es realitzarà un Taller de figures de pasta foamy, Taller de Atrapasomnis i jocs combinats amb els tallers.

Les famílies que estiguen interessades en què els seus fills i filles participen hauran d’inscriure’ls prèviament en el mail extraescolar@lauter.es indicant que l’activitat és per a Bétera, el dia triat, el nom del xiquet/a, l’edat i una persona i un telèfon de contacte.

A més dins de la campanya nadalenca i després de realitzar un Taller d’Aparadorisme on s’ha oferit al comerç local de Bétera eines i recursos per a posar a punt els seus negocis en aquesta època, el comerç tradicional de Bétera ja s’ha vestit de Nadal i molts dels locals ja compten amb la típica decoració nadalenca.

Una campanya de Nadal que es realitza al costat de l’Associació de Comerciants de Bétera que també ha posat en marxa, al costat de l’Ajuntament, iniciatives com la visita del Pare Noel a diferents zones del municipi, el concurs d’aparadorisme i balcons i el sorteig de caixes de nadal.

Nadal al carrer Goya

L’ambient nadalenc també es traslladarà al carrer Goya del municipi que enguany comptarà, a més de les activitats organitzades pels veïns i veïnes per al dia 24 de desembre, amb un Mercat de Nadal.

Els llocs nadalencs es podran visitar el divendres 23 de 10:30h a 14:30h i de 17:00h a 21:00h i el dissabte 24 en horari de 10:30h a 14:30h. Així mateix, la població infantil podrà gaudir de jocs de fusta i tradicionals gegants i d’espectacles de Circ el dia 23 a les 12:00h i de Titelles el dia 24 a les 12:00h.

Unes activitats que es complementen a les organitzades dins de la programació que realitza anualment l’àrea de Cultura de l’Ajuntament dedicades al públic familiar per a aquesta època nadalenca. Concerts, espectacles de màgia, cinema familiar i música en directe per a tots els públics aquests dies de Nadal.

Nit de cap d’any

Bétera donarà la benvinguda al 2023 amb una Nit de Cap d’any organitzada per la regidoria de Festes en Fruits Bétera. A partir de les 00:30h els veïns i veïnes de la població podran celebrar l’arribada del nou any amb l’Orquestra i la Discomóvil “La Màxima”. Una nit de ball on la barra es realitzarà a càrrec de les Obreres i Majorals 2023.

Visita dels Reis Mags

Enguany els Reis Mags tornaran a Bétera i els més xicotets podran gaudir de la seua presència dimecres que ve 5 de gener a la Casa de la Cultura on esperaran a tots els xiquets i xiquetes en horari de 11:00h a 13:30h i en finalitzar la Cavalcada per a recollir els seus regals. L’accés a la Casa de la Cultura es realitzarà mitjançant la carta que hauran rebut els més xicotets a casa.

La cavalcada del dia de Reis recorrerà els carrers de Bétera a partir de les 17.00 hores, moment en el qual eixirà de l’Albereda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia