(EFE).-Agents de la Guàrdia Civil de Bétera han salvat la vida a un xiquet de 6 anys que s’havia ennuegat amb un caramel i presentava un color morat en el rostre degut a l’asfíxia, al qual van practicar la maniobra de Heimlich.

Sobre les huit de la vesprada d’aquest divendres el pare del xiquet va acudir a la caserna de la Guàrdia Civil per a demanar ajuda i l’agent que el va atendre va demanar suport urgent a les patrulles i al 112, i va començar a realitzar-li la maniobra d’emergència.

Als pocs minuts va arribar la patrulla de Bétera a l’aquarterament, que va substituir al seu company en les labors d’auxili i va aconseguir salvar la vida del xicotet en alliberar les vies respiratòries amb l’expulsió del caramel, segons ha informat la Guàrdia Civil.

El xiquet va recuperar el color i va ser traslladat pels serveis d’emergència al centre de salut de la localitat, on es va sotmetre a un examen per a determinar possibles seqüeles, que van quedar descartades.

La Guàrdia Civil ha assegurat que la ràpida actuació dels agents va permetre salvar la vida del menor, i ha recordat que la formació dels serveis de seguretat en primers auxilis, així com els cursos que constantment es reben, permeten una formació constantment actualitzada.

Ha incidit en la importància que, en aquests casos, es mantinga la calma. Cal realitzar les tècniques d’auxilis de manera adequada i oportuna, evitant agreujar, fruit de conductes imprudents, la situació de la persona en perill.

Maniobres com la de Heimlich i altres primers auxilis són les responsables de solucionar o suavitzar els riscos propis de les situacions d’emergència. Igualment, és important alertar al 112 quan es patisca una situació així, perquè personal capacitat puga acudir immediatament per a fer-se càrrec de la situació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia