La Policia de la Generalitat Valenciana ha activat un operatiu especial per a dur a terme inspeccions en bars, discoteques o altres locals d’oci, així com en les àrees comercials, en les estacions de la xarxa Metrovalencia i el Tram per a verificar l’aforament i comprovar que compleixen amb la Llei d’Espectacles. L’operatiu també incrementarà la vigilància en zones d’esplai i en la via pública en col·laboració amb la resta de Forces i Cossos de Seguretat per a garantir la seguretat de la ciutadania davant l’increment de desplaçaments i activitats extraordinàries.

La Direcció General d’Interior ja va remetre al novembre una circular als ajuntaments per a informar-los sobre les condicions i requisits que han de complir-se en el seu municipi a l’hora d’organitzar celebracions extraordinàries per Nadal, Cap d’any o Reis. Les policies locals, en coordinació amb la unitat adscrita de la Policia Nacional en la Comunitat Valenciana, realitza també aquest tipus d’inspeccions per a controlar els esdeveniments especials durant les festes.

El director general d’Interior, Salvador Almenar, ha explicat que “s’instrueix als consistoris perquè col·laboren en el control d’aquesta mena d’esdeveniments, se’ls facilita el llistat dels establiments amb permís i s’informa de la funció inspectora que ha de dur-se a terme. La col·laboració entre les diferents administracions és essencial durant aquestes dates nadalenques perquè es desenvolupen amb la màxima seguretat”.

Almenar, ha assenyalat que la Policia de la Generalitat Valenciana seguirà amb les seues activitats competencials, però incrementarà l’activitat del Grup d’Espectacles que, una vegada rebudes aquestes sol·licituds, “s’encarrega de comprovar el compliment de les condicions dels locals autoritzats i els que han sigut objecte de denegació, al mateix temps que inspecciona festes no autoritzades o sense llicència, verifica aforaments, horaris i posa especial atenció en la venda d’alcohol a menors”.

Amb totes aquestes mesures de control, vigilància i seguretat, ha afegit Almenar, “es pretén garantir la seguretat en unes celebracions en les quals es concentra nombrós públic en establiments de restauració i d’oci, ja que entenem que la festa no ha d’estar renyida amb la tranquil·litat que suposa que s’adopten tots els requisits legals pertinents”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia