(EFE).- La Direcció General de Trànsit preveu més de 4 milions de desplaçaments per carreteres de la Comunitat Valenciana durant el Nadal, i posarà en marxa a partir del divendres 23 a les 15 hores i fins al diumenge 8 de gener el seu dispositiu especial de regulació, ordenació i vigilància.

Els 4 milions de desplaçaments en territori valencià entre aqueixes dates suposen el 22% del total nacional, que aconsegueix els 18,2 milions de desplaçaments durant el mateix període.

Molts dels desplaçaments, tant de llarg com de curt recorregut, es dirigiran cap a segones residències, zones de muntanya per a la pràctica d’esports d’hivern, zones d’atracció turística hivernal i nadalenca, així com a àrees comercials.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha animat als conductors “al fet que complisquen amb les recomanacions de seguretat, i al fet que es respecten les normes de circulació”.

“L’important és arribar i gaudir amb les nostres famílies d’aquests dies festius”, ha defensat Bernabé, que ha afirmat que la conducció “és una activitat que requereix de la màxima atenció, i l’alcohol i les drogues són incompatibles amb la conducció”.

S’han establit diferents fases que coincideixen amb les principals festivitats nadalenques i que enguany, a més, tenen lloc en cap de setmana.

La primera fase és la corresponent a Nadal i abasta des del divendres 23 al diumenge 26 de desembre en les comunitats d’Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Illes Balears, Madrid, Múrcia, Navarra i La Rioja en ser festiu el dilluns 26.

En les autonomies que no traslladen la festivitat al dilluns, com la Comunitat Valenciana, el dispositiu finalitzarà el diumenge 25, i per a aquest primer període hi ha previstos a nivell nacional, 4,4 milions de desplaçaments.

La segona fase és la corresponent a cap d’any i abasta del divendres 30 de desembre al diumenge 1 de gener, excepte en les comunitats d’Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó i Múrcia en les quals es prolongarà fins al dilluns 2 de gener per ser festiu en aquestes comunitats.

La tercera fase correspon a Reis, i abasta del dijous 5 al diumenge 8 de gener, moment en el qual es donarà per conclòs el dispositiu especial de Nadal.

En aquesta operació especial, la DGT compta amb agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, funcionaris dels Centres de Gestió de Trànsit, patrulles d’helicòpters i personal de manteniment d’equips i de la instal·lació de mesures en carretera.

Paral·lelament, s’intensificaran els controls de velocitat i alcoholèmia com a instrument per a la prevenció de sinistres vials.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia