Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha format més de 22.000 persones en alguna de les accions de formació gratuïtes impulsades des de l’organisme al llarg del passat any 2022.

Una de les modalitats de formació més demanada és la que s’ofereix a les persones desocupades de la Comunitat Valenciana.

Els cursos són publicats progressivament en el portal Punt Labora i molts ja han obert el termini d’inscripció.

A més, la majoria de les accions formatives oferides permeten que l’alumnat obtinga un certificat de professionalitat oficial (amb tres nivells diferents), per a poder acreditar la seua capacitació per a l’acompliment de cada professió. Aquesta mena de documents són especialment valuosos per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.

Els cursos de Labora es classifiquen en 23 famílies professionals diferents: Activitats Físiques i Esportives; Administració i Gestió; Agrària; Arts Gràfiques; Comerç i Màrqueting; Edificació i Obra Civil; Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Fabricació Mecànica; Hostaleria i Turisme; Imatge Personal; Imatge i So; Indústries Alimentàries; Informàtica i Comunicacions; Instal·lació i Manteniment; Fusta, Moble i Suro; Marítim i Pesquera; Química; Sanitat; Seguretat i Medi Ambient; Serveis Socioculturals i a la Comunitat; Tèxtil, Confecció i Pell, i Transport i Manteniment de Vehicles.

Els cursos de Labora estan adaptats a les necessitats de cada àrea de la Comunitat Valenciana i connecten amb la seua estratègia Avalem Territori. Així, enguany s’han analitzat les àrees productives més destacades de cada comarca, amb l’objectiu de crear itineraris formatius per a oferir a les persones desocupades la possibilitat de trobar un treball, amb una perspectiva de proximitat geogràfica.

Una altra de les accions formatives més demanades en Labora és la que alterna formació i ocupació: els tallers d’ocupació. Així, 3.620 persones desocupades de la Comunitat Valenciana han participat durant aquest any en aquests programes mixtos que alternen la formació en un ofici, al mateix temps que l’alumnat fa un treball pel qual percep un salari.

Aquests tallers d’ocupació consoliden l’aposta de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per l’educació i la formació com a mitjà d’accés a un treball més estable i de qualitat.

Per a sol·licitar formar part d’un taller d’ocupació és imprescindible estar d’alta en Labora com a demandant d’ocupació i fer-ho constar en la demanda, tal com s’explica en aquest vídeo tutorial.

Les persones interessades també es poden posar en contacte amb el seu Espai Labora a través d’aquest enllaç.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia