Ahir dijous, 05 de gener, va ser un dia màgic per les xiquetes i xiquets de Bétera.  Doncs, els Reis Mags d’Orient van arribar també a la localitat de Bétera.
A partir de les 11.00 hores, les seues majestats els Reis Mags d’Orient van estar esperant a les portes de la Casa de la Cultura del municipi als xiquets i xiquetes empadronats a la localitat, nascuts els anys 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019 per a recollir el seu regal municipal. Aquests van passar per la Casa de la Cultura fins a les 13.30 hores i en finalitzar la Cavalcada.
Així mateix, ja a la vesprada, des de l’Albereda de Bétera es va viure la Cavalcada dels Reis Mags. Aquesta va donar inici a partir de les 17.00 hores. Les seues majestats van recórrer els carrers del municipi per a saludar als més menuts de la casa en una Cavalcada que va estar amenitzada per l’Escola de Dansa EsDanza, el Centre Artístic Musical, el Ballet El Rei León, Batucada i Xanquers i Animalia Lluminosa. En definitiva, va haver-hi molta animació per a gaudir d’una vesprada molt especial. Un dels moments més emotius va ser l’entrada dels Reis Mags a l’església dels Desemparats per a saludar al xiquet Jesús, acompanyats per les Obreres i Majorals de 2023 i la comitiva de la corporació municipal de l’Ajuntament de Bétera, on el toc de campanes de la Colla de Campaners de Bétera tampoc va faltar. Després d’aquesta entrada a l’església es va disparar un castell de focs artificial per a després seguir amb la marxa de la cavalcada.

 

L’itinerari va finalitzar a la Casa de la Cultura, comptant amb el següent recorregut:
– Av. Ramón Escultor Inglés (Albereda)
– C/ Trinquet
– C/ dels Alfàbegues
– C/Colón
– C/Calvari
– C/ Puríssima
– C/ Marqués de Dosaigües
– Av. Constitució
– C/Calvari
– Casa de la Cultura

Orígens de la Cavalcada
Almenys des del segle XIX han tingut lloc representacions amb els Reis Mags com a protagonistes en diversos llocs d’Espanya. La primera representació de la cavalcada que és la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi està documentada en 1866, tal com es recull en el Diari d’Alcoi. Per circumstàncies de l’època, no va ser fins a 1885 quan es representa de forma continuada fins a la nostra data.
D’altra banda, amb menys ressò, també es celebra a altres poblacions com les txeques, poloneses, mexicanes i en la localitat portuguesa de Monção, en la qual els Reis Mags (Melcior, Gaspar i Baltasar) i els seus patges i ajudants llancen caramels i llepolies als xiquets en la vespra de la festa d’Epifania.
D’aquesta manera, les cavalcades se celebren cada 5 de gener a la vesprada o al capvespre, seguint la tradició, abans que els Reis deixen durant la nit els regals a les cases.
A continuació, vos oferim un vídeo de la cavalcada d’ahir. En els pròxims dies també vos oferirem unes fotos de la jornada:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia