La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat i veïna de Bétera, Daría Terrádez, ha destacat la labor educativa i de foment del coneixement sobre la UE que realitzen les Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu.

Terrádez ha realitzat aquestes manifestacions durant la seua participació en la Trobada d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu, celebrat aquest dijous a Alacant i en el qual han assistit 120 alumnes dels centres educatius IES Bellaguarda d’Altea, IES Sixto Marco d’Elx, Col·legi Sagrada Família d’Elda i Col·legi Oratori Festiu de San Miguel d’Orihuela.

En la jornada, els estudiants han visitat la Diputació d’Alacant, la Delegació del Consell a Alacant i l’oficina de Europe Direct Comunitat Valenciana, amb la qual aquests centres educatius col·laboren estretament i on, a més, han sigut rebuts per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

En el transcurs de l’acte, la directora general ha qualificat el treball de les Escoles Ambaixadores de “vital importància” no sols per acostar a l’alumnat el funcionament de les institucions europees sinó sobretot per “difondre i reforçar els valors europeus de solidaritat, dignitat i de respecte de l’Estat de Dret, tan necessaris hui dia”.

Així mateix, Terrádez ha reconegut la labor del professorat i alumnat dels centres participants “per la seua implicació en aquesta iniciativa” i els ha felicitat “per la seua gran faena”.

La trobada ha finalitzat en la Fundació Mediterrani on els alumnes han realitzat una activitat emmarcada en la política mediambiental de la Unió Europea i en la qual s’han abordat els reptes per a un desenvolupament sostenible.

En aquest sentit, la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat ha comentat “que el Pacte Verd Europeu i la seua aplicació afecten de forma horitzontal a la ciutadania i a tots els sectors de forma generalitzada” i ha remarcat “la importància de la sostenibilitat en clau d’inclusió”.

Durant la trobada, en el qual s’ha debatut sobre temes com la mobilitat sostenible o els desastres naturals que tenen com a origen el canvi climàtic, la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat ha manifestat que “el canvi climàtic ens afecta a tots i tots podem prendre mesures”.

El programa Escola Ambaixadora del Parlament Europeu és una iniciativa educativa del Parlament Europeu destinada a centres d’ensenyament Secundari i de Formació Professional en la qual els centres participants es comprometen, entre altres, a mantindre punts informatius europeus i a realitzar activitats al llarg del curs relacionades amb la Unió Europea.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia