Habitualment, dins dels punts de l’ordre del dia de cada ple ordinari es dona compte de determinats assumptes de la correspondència oficial, assumptes i disposicions de caràcter general així com de les sessions de la Junta de Govern Local anteriors. En aquest sentit, els regidors tenen l’oportunitat d’intervindre i formular les seues preguntes i exposar les seues qüestions.

En aquest sentit, en el Ple ordinari de gener, dins del punt 2 referent a la correspondència oficial, assumptes i disposicions de caràcter general. (ENTRADA 18403 al 20098 del 28 de novembre al 27 de desembre) (EIXIDA del 8436 al 9285 del 28 de novembre al 27 de desembre), el regidor municipal de Compromís, Joano Baudés, va voler parlar sobre diversos registres d’entrada relacionats amb Urbanisme i va instar a una reunió amb el citat departament per veure quin són els actuals usos del sòl i les possibilitats actuals.

“Més que res, el que volíem era demanar en Urbanisme una reunió amb els tècnics municipals. Sobretot, veient diversos registres d’entrada, tot en sòl no urbanitzable. D’una banda, veiem com es demana una llicència per poder implementar una cimentera en la zona d’extracció d’àrids de la pedrera que està pegada a Nàquera. Després també hi ha una empresa que demana la possibilitat de ficar una granja de bous braus en el Pla d’Andanes. Després veiem com en un registre d’entrada del Ministeri de Medi Ambient i Canvi Climàtic autoritza a una empresa de pintures que puguen instal·lar prop del barranc del Carraixet un magatzem allí…” va exposar l’edil de Compromís.

“Hem tingut diversos plens on vàries empreses han sol·licitat la possibilitat de muntar parcs solars… Veiem que hi ha un problema important a Bétera que és que, hui per hui, hi hauria que organitzar eixe sòl urbanitzable. Doncs, el Pla General que hi ha actualment està molt desfasat (de l’any 99) i jo crec també que és el moment de començar a treballar en este sentit. Que decidisca l’Ajuntament quines activitats i quines no es poden dur-se endavant en el sòl no urbanitzable d’este poble. En eixe sentit, jo crec que hi havia plantejada una modificació del Pla General que finalment no hi ha pogut ser i que tampoc sembla que poguera ser la ferramenta adequada per a poder modificar els usos de la zona no urbanitzable de Bétera que és pràcticament el 60 % del terme i sembla que en Conselleria hi ha altres figures com el Pla d’Acció Territorial que pugueren servir per a regular els usos de este sòl no urbanitzable”, va afegir Baudés.

La regidora municipal d’Urbanisme, Eva Martínez, va indicar que la modificació del sòl no urbanitzable és un tema pendent. “Està encarregat ja als tècnics d’Urbanisme. La reunió, quan vulgues. Tu posa un parell de dates i, quan tu vulgues podeu vindre. Els temes que has parlat tenen a veure amb Urbanisme i la llicència d’activitats. Així, que quan tu vulgues”, va comentar Martínez.

Així mateix, l’edil de Compromís va preguntar sobre què es farà amb el conegut com a parc de l’Est.

“D’altra banda, hem vist un registre d’entrada sobre la memòria valorada del Parc de l’Est. Parlem d’un parc que per a nosaltres és important. S’ubica en la zona de la Creu. Són uns 10.800 metres quadrats, però és un parc que se podrà ampliar fins als 30.000 metres quadrats i pensem que podrà ser el parc de referència del nucli urbà de Bétera. El que hem vist no ens hi ha agradat, però tampoc volem criticar-ho. Sí que ens agradaria poder sentar-nos també amb els tècnics i que ens expliquen un poc en què va a consistir este parc”, va explicar.

El responsable municipal de Parcs i Jardins, Carlos Abad, va comentar que tenia una reunió perquè hi havia també coses de la memòria que no li encaixaven i “en el moment ho tinguem clar ens reunim i ho comentem”.

Quant a les sessions de la Junta de Govern Local celebrades des de l’última sessió plenària ordinària (número 47,48 i 49 celebrades el 29 de novembre, 9 i 20 de desembre, respectivament), la portaveu del PSPV-PSOE, Mª José Ballesteros va preguntar diferents qüestions relacionades amb la número 48.

“En el punt nº7 hem vist una proposta d’acord d’aprovar i també de pagar la certificació nº 2 sobre el projecte de rehabilitació de les voreres de Torre en Conill. Sembla que aquesta factura ascendeix a l’import de 187.992, 88 euros. Volia preguntar-li a la persona responsable de l’àrea si ens podria dir quin és l’import total del projecte, dona que açò només correspon a la certificació nº2”, va preguntar Ballesteros.

“No sé exactament ara la quantitat exacta, però va eixir a licitació crec que uns 600.00 euros i crec que es va adjuntar per molt poc més”, va indicar la regidora Gloria Campomames.

A continuació, oferim les intervencions en aquests punts:

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia