inicioMedi AmbientNotícies

El fort vent va arribar ahir dilluns a la Comunitat Valenciana amb alerta groga i taronja, continuant durant aquest dimarts. Les conseqüències d’aquestes fortes ratxes ja s’han fet notar també en la nostra localitat, on ens ha deixat a primeres hores d’aquest matí la imatge adjunta, la qual ens ha enviat una veïna de la zona Calvari amb Espronceda i voltants. Com s’aprecia a la foto, un arbre s’ha partit i ha acudit la policia i els bombers.

La Comunitat Valenciana registrarà aquest dimarts vent de ponent ocasionalment fort amb ratxes molt fortes, especialment en els interiors de la província de València, així com possibles nevades febles a l’interior de la meitat nord per damunt dels 900 metres.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, es preveu cel nuvolós o cobert disminuint a intervals nuvolosos a la vesprada i s’esperen precipitacions febles a l’interior de la meitat nord, amb cota de neu descendint fins als 900 o 1.000 metres.

Les temperatures aniran hui en ascens, excepte les màximes en la meitat nord que tindran pocs canvis. El vent bufarà de l’oest amb intervals d’intensitat forta i ratxes molt fortes, especialment a l’interior de València i Castelló la primera meitat del dia.

Per al dimecres, Aemet pronostica ratxes molt fortes de vent del nord-oest i oest en zones de l’interior, especialment a Castelló.

Demà hi haurà intervals nuvolosos en la meitat nord i a l’interior de València i cel poc nuvolós en la resta. No es descarten precipitacions febles a l’interior de Castelló i València, amb cota de neu descendint d’uns 800 o 1.000 metres a 500 m.

Les temperatures aniran en descens generalitzat, localment notable a Alacant i donant-se les mínimes al final del dia. Hi haurà gelades a l’interior i el vent serà de component oest i nord-oest, ocasionalment fort i amb ratxes molt fortes a l’interior.

Les temperatures extremes registrades en les últimes vint-i-quatre hores en les tres capitals de província han sigut les següents:

Castelló: 19,2 i 15,1 graus.

València: 17,1 i 15,3 graus.

Alacant: 19,3 i 13,3 graus.

Pronòstic marítim:

======================

Aigües costaneres de Castelló: bufarà vent del sud-oest de força 6 a 7, amainant a la vesprada a direcció oest de força 4 a 6. Ratxes. Forta maror localment gruixuda.

Aigües costaneres de València i d’Alacant: vent del sud-oest de força 5 a 7 *rolando a la vesprada a direcció oest. Ratxes. Fort maror localment gruixuda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia