Les celebracions per Sant Antoni Abat a Bétera s’enceten hui divendres, 20 de gener, a Bétera. Enguany tornaran tots els actes tradicionals d’abans de la pandèmia.

Un any més, la pólvora serà protagonista al costat del foc dels actes festius en honor a Sant Antoni.

Fins al diumenge 22 de gener, Bétera festejarà la festivitat en honor a aquest sant anteriorment mencionat.

Els actes festius donaran el seu tret d’eixida aquesta vesprada amb la “Passejà”. Aquest acte es va celebrar per primera vegada al municipi en l’any 2020, abans que arribara la pandèmia. Per tercer any, aquest 2023 es tornarà a dur a terme.

Aquesta esdeveniment donarà inici, a partir de les 19.30 hores, des de l’Avinguda Constitució fins a la plaça de l’Església de la Puríssima Concepció. En aquesta “Passejà”, els coets ja començaran a ser protagonistes de la festa. Així, en l’acte participaran les Obreres i Majorals 2023 d’aquesta etapa i les penyes coeteres de Bétera: Amics del coet, Fogoners 1.5, Vol Lliure i Fills de la Pólvora. La corporació municipal també els acompanyarà. El citat recorregut estarà amenitzat per la Batucada Associació Cultural “Tro de Bac”.

Seguidament a la Passejà, es realitzarà un Correfoc en la Plaça del Sol, a càrrec de la Penya Foc Seguit de Xeraco i per a finalitzar la jornada el cel de Bétera s’il·luminarà amb un Castell de Focs Artificials a càrrec de la mateixa penya.

Els actes seguiran demà dissabte al matí amb actes per als més menuts del municipi i les calderes. A la vesprada, serà el torn per a les diferents “coetaes” de les diverses penyes coeteres de Bétera (Amics del Coet, Vol Lliure, Fogoners 1.5 i Fills de la Pólvora). A la nit serà el torn per a la tradicional “cremà” de la foguera i la posterior “coetà”, que serveix com a prova de coets de les Obreres i Majorals d’aquesta etapa.

L’últim acte serà el diumenge amb la benedicció dels animals.

Tots els detalls dels diferents actes els podeu trobar en aquest enllaç: clic ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia