La Colla de Campaners de Bétera continua amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi. Cal mencionar que aquesta agrupació va iniciar fa temps enrere una campanya “prorestauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa. Amb totes aquestes accions la finalitat és recollir fons per poder ajudar al finançament del projecte. Aquest 2023 la colla continua amb les citades activitats.

La pròxima de les visites diürnes i primera de la temporada serà el pròxim diumenge, 29 de gener. El punt de trobada serà de nou a les 10.00 hores en la porta lateral de l’església La Puríssima Concepció de Bétera. El preu de la visita per persona és de 3 euros. Per a realitzar les reserves o obtindre més informació s’hi ha d’escriure un correu electrònic a la següent adreça: colladecampanersbetera@gmail.com. Les places seran limitades a un màxim de 20 persones.

Les visites compten amb un renovat museu de campanes i amb la presència de la campana Santa Maria del 1513 restaurada i instal.lada a la sala de campanes. D’aquesta manera, el museu ja és de fàcil visita per als assistents i assistentes a aquestes jornades.

Per a qui vulga saber un poc més d’aquesta colla i la seua tasca, cal remuntar-se a l’any 2008. i és que amb la inquietud d’un jove anomenat Nacho Sánchez, començava a Bétera un any clau per a la recuperació d’una tradició on la protagonista era la veu més antiga de tot un poble: les campanes. Amb el suport de diverses entitats es recuperava la Campana de Santa Maria, un exemplar de 1513 ubicat a l’església de la Puríssima des de 1835, ja que originàriament es trobava a Porta Coeli. El 15 d’agost de 2008 es va procedir a un concert de campanes abans de la tradicional processó amb la col·laboració de campaners d’altres municipis, marcant un abans i un després en el procés de recuperació d’aquesta tradició.

Cinc anys després, en l’any 2013, es constituïa la Colla de Campaners de Bétera. A través d’aquesta associació, un grup de gent jove porta a terme un gran treball de recuperació i conservació d’aquest patrimoni.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia