El sistema d’alerta ràpida de productes perillosos no alimentaris de la Unió Europea (Safety Gate) ha advertit aquesta setmana de nivells de migració de bor de 1.940 mg/kg en el paquet de cinc argiles lleugeres de colors per a modelar a la venda en botigues Tiger. Són nivells que incompleixen els requeriments de la Directiva de Seguretat de Joguets EN 71-3, per la qual cosa el venedor va ser ja urgit a retirar aquest producte tipus slime el mes de novembre passat.

 

OCU recomana als consumidors que ho hagueren adquirit comprovar la referència del producte. El slime afectat és un paquet amb cinc pots transparents d’argila per a modelar de cinc colors diferents (blau, morat, roig, verd i groc, de 35 grams cadascun) amb la referència 3014809 i el número de lot 238560 de Flying Tiger Copenhagen. Fabricat a la Xina.

 

Davant qualsevol dubte d’identificació del producte, ha de portar-se de tornada a l’establiment de venda perquè li confirmen el número de lot. En qualsevol cas, per prudència, ha d’allunyar-se de l’abast dels xiquets i estar atent a qualsevol símptoma estrany. OCU recorda que una migració excessiva de bor pot causar irritació si s’inhala, cremades químiques en contacte amb la pell i els ulls, així com danys gastrointestinals i del sistema reproductor en el cas que s’ingerisca accidentalment.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia