Hui dimarts, 24 de gener, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Bétera, situat al castell del municipi, acollirà la presentació del llibre “La proposta republicana” del Vicepresident segon de la Generalitat Valenciana, Héctor Illueca i Ballester.

Aquesta presentació, la qual comptarà amb la presència del mateix autor, donarà inici a partir de les 19.00 hores.

En aquest acte també intervindran la fotoperiodista Eva Máñez, també membre del col·lectiu Dones Comunicadores Feministes Els Beatrius i Carmen Rausell, de l’associació de la Nova República.

Pròleg

No és fàcil trobar, en els temps que corren, una combinació d’entusiasme polític i rigor intel·lectual com la mostrada per Héctor Illueca en aquest llibre. L’usual és que la passió obre en detriment de la precisió científica, i altres vegades l’excés d’academicisme aclapara i allunya als lectors menys avesats. No és el cas. En La proposta republicana, l’autor ofereix una proposta política original i valenta, que parteix d’un rebuig a les bases del sistema socioeconòmic vigent i que proposa la construcció teòrica i pràctica d’un nou republicanisme que, transcendint el debat sobre la forma de govern, ha d’arrelar-se en una concepció política i transformadora de la llibertat i configurar-se com a alternativa enfront d’un ordre establit que sotmet i subordina el públic als interessos del poder financer. Illueca dibuixa aquesta alternativa amb una claredat extraordinària en les idees i en els raonaments, i al temps amb una fe contagiosa en què és un camí transitable, és més, en què és l’única via per a resoldre les actuals contradiccions socials, territorials i ambientals de manera favorable als sectors populars. Aquest llibre és, en definitiva, una lúcida reflexió sobre l’actual situació política, marcada per la guerra i les seues dramàtiques conseqüències sobre les economies europees. «Un llibre formidable, entusiasmant i necessari. Un compendi d’intel·ligència. I un full de ruta per a optar, sense vacil·lacions, per aqueixa gran esperança: la proposta republicana.» IGNACIO RAMONET

Imprimir article
Comenta aquesta notícia