(EFE).- La incidència de la grip en la Comunitat Valenciana quasi es va duplicar en la tercera setmana de l’any i es va situar en 100,2 casos per cent mil habitants, mentre que tant la de COVID-19 com la del virus respiratori sincitial (VRS) va disminuir fins als 98 i 54,9 casos, respectivament.

Així ho assenyala l’últim Butlletí del Sistema de Vigilància d’Infeccions Respiratòries Agudes (IRA) de la Comunitat Valenciana, corresponent a la setmana del 16 al 22 de gener, publicat aquest dimecres en la web de la Conselleria de Sanitat.

La incidència de les Infeccions Respiratòries Agudes -la suma dels tres virus- es va situar en la tercera setmana en 1.075,7 casos per cada cent mil habitants, enfront dels 1.120,9 casos de la setmana anterior, i segueix per damunt de la mitjana nacional, situada en la tercera setmana en 751 casos.

Aquestes infeccions van afectar especialment els menors d’entre zero i quatre anys, que van presentar una incidència de 4.123 casos per cada cent mil habitants, mentre en la segona setmana de l’any era de 3.002,4 casos.

La *covid va reduir la seua incidència respecte a la segona setmana de l’any, amb 98 casos per cent mil habitants enfront dels 142,3 de la setmana dues de 2023; el virus respiratori sincitial (VRS) també es va reduir (54,9 la tercera setmana i 133,3 la segona); i la grip quasi es va duplicar des de la taxa de 54,9 casos en la segona setmana a 100,2 en la tercera.

En el cas de la incidència d’Infeccions Respiratòries greus als hospitals de la Comunitat Valenciana, van anar 14,9 casos en la tercera setmana (enfront dels 29,2 casos de la segona), per davall de la mitjana nacional, de 21 casos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia