La setmana passada, Bétera va acollir un bon nombre d’actes per a celebrar Sant Antoni. En aquest sentit, dissabte al matí van poder gaudir de diverses activitats grans i menuts.

En primer lloc, els més menuts de Bétera van poder gaudir de 11.00 a 14.00 hores de Jocs Tradicionals en l’Albereda i a les 12.00 hores Dani Miquel i els MA, ME, MI, MO Musics van oferir l’actuació musical “La vida és una Festa!!”.

Seguidament, va celebrar-se les calderes del tradicional “arròs amb fesols i naps” oferides per Carnes Gil.

La jornada va estar amenitzada per “Matxer eventos y producciones” i també va haver-hi servei de barra a càrrec dels Majorals de 2024.

Cal mencionar que les calderes solien portar-se a terme fa molts anys a diversos municipis quan arribava l’època de Sant Antoni, època de fred. Aquest plat també ha sigut molt tradicional al nostre poble, tot i que ara només es sol fer a les cases de manera particular. Per aquest motiu, des de fa uns anys, s’intenta que aquest torne a recuperar-se dins les celebracions populars.

Després d’un matí intens, les activitats per al públic infantil es van reprendre a les 17.00 hores amb el Contacontes “Els animals de Martín” d’edat recomanada entre 6 i 12 anys i que va realitzar la companyia Rebombori Cultural en valencià.

A continuació, oferim unes imatges del matí de calderes, on també van poder veure com la foguera ja estava plantada per a cremar-se a la nit. Aquesta foguera, precissament, va cremar-se abans d’hora. Doncs, durant la prova de coets de la vesprada es va encendre per accident a causa d’un coet. En aquest sentit, les Obreres i Majorals van tindre que avançar la seua tradicional foto de grup davant la foguera. No obstant, no ens van quedar sense aquesta imatge que immortalitzarà el seu moment.

D’altra banda, també oferim un vídeo del matí de calderes, en aquesta mateixa publicació.

  • Imatges del matí de calderes:
  • Vídeo del matí de calderes:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia