Bétera acollirà en la seua piscina coberta la primera Kids Spanish Cup-Campionat d’Espanya d’Hivern.

L’Ajuntament de Bétera continua apostant per grans esdeveniments esportius que atraguen al municipi a grans esportistes que posen en valor l’esport i els seus beneficis, segons indiquen des del propi consistori. D’aquesta manera, l’Alcaldessa de Bétera i regidor municipal d’Esports, Elia Verdevío, ha anunciat que “el nostre municipi està orgullós d’acollir la primera edició d’un Campionat d’aquesta magnitud i característiques que es bolca amb els nadadors i les nadadores més joves”. Sens dubte, una aposta per l’esport base que en paraules d’Elia Verdevío, “és el futur de qualsevol esport”.

Per aquest motiu, ha volgut agrair a la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme que “haja triat el nostre municipi per a la seua celebració i que ens permeta posar a Bétera en el mapa de la natació, tal com fa el nostre com a club local SOS Bétera que en cada competició sempre porta el nom de Bétera pel cap alt alt”.

La primera edició de la Kids Spanish Cup-XXXVII Campionat d’Espanya Infantil i Cadet de Piscina de Salvament i Socorrisme #KidsSpanishCup23 reunirà en la Piscina Municipal de Bétera a quasi dos-cents socorristes d’aquestes dues categories els pròxims 4 i 5 de febrer.

La Kids Spanish Cup s’incorpora al calendari esportiu nacional com una aposta per una fórmula diferent de l’habitual, sent les proves de caràcter individual i amb la participació nacional, oberta també a la internacional, amb el que es persegueix la major vistositat possible. Socorristes de deu Comunitats Autònomes es donaran cita a Bétera, que es converteix així en un destí de referència per a la pràctica del salvament i socorrisme i l’aposta per la integració de l’esport en l’edat escolar.

Entre les dues categories es dona una pràctica paritat en la participació, amb 99 socorristes femenines (57 cadets i 42 infantils) i 97 masculins (52 cadets) i 45 infantils).

Per categories, en infantils s’han formalitzat 87 inscripcions, mentre que en cadets han sigut 109, fins a totalitzar les 196.

Per Comunitats Autònomes, la Comunitat Valenciana és la que més esportistes presenta al campionat, 112, que representen el 57,14 per cent del, total, seguida de Castella-la Manxa, amb 27 (13,78 per cent), Castella i Lleó, amb 16 (8,16 per cent) i Galícia, que porta a la Kid Spanish Cup a 14

esportistes (7,14 per cent). Aragó presenta a 9 esportistes, Cantàbria i la Comunitat de Madrid 6 cadascuna d’elles, Extremadura a 3, Catalunya a 2 i Canàries a un esportista.

La Kid Spanish Cup-Campionat d’Espanya comptarà amb la participació de 30 clubs., amb la Comunitat Valenciana i Castella i Lleó, cadascuna d’elles amb 6 clubs, són les regions més representades en aquest campionat, seguides de Galícia i Castella-la Manxa (4 cada comunitat), mentre que de Cantàbria, Aragó, Comunitat de Madrid i Extremadura procedeixen 2 clubs de cadascun d’aquests territoris i un de Catalunya i Canàries respectivament.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia