Representants de l’Ajuntament de Bétera i de diferents associacions locals es troben aquests dies a Brussel·les per a continuar amb el projecte europeu Work On, cofinançat amb Fons Europeus. Ahir dilluns, 30 de gener, van partir cap a Brussel·les per a realitzar diferents activitats durant tres dies i conéixer, de primera mà, les oportunitats que ofereix Brussel·les al nostre municipi. I és que l’objectiu del citat projecte és actuar com a plataforma per a la difusió de programes de formació, mobilitat europea i especialització professional.

Aquest tercer i últim esdeveniment transnacional va començar amb la benvinguda en la seu de la Fundació Finnova. En aquest sentit, cal destacar també que la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, així com veïna de Bétera, Daría Terrádez, els ha donat també la benvinguda de manera virtual i, a continuació, es van reunir amb l’equip de tècnics de la Generalitat Valenciana a Brussel·les per a conéixer de primera mà la seua experiència en la promoció i defensa dels interessos de la Comunitat Valenciana a la Unió Europea.

Daría Terrádez va assenyalar que amb aquestes iniciatives “fomentem al màxim la consciència de ciutadania europea” i va recalcar la importància de “difondre les oportunitats que ofereix la UE entre els nostres joves, així com transmetre’ls els valors essencials del projecte europeu: la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, l’estat de dret i els drets humans”.Durant la jornada, a la qual també va assistir l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio, també es va abordar la dimensió regional i la participació autonòmica en les polítiques europees, els valors fonamentals de la Unió Europea i les seues prioritats legislatives per a enguany.

En el projecte Work-On, que lidera l’Ajuntament de Bétera i està cofinançat amb fons europeus, participen més de 400 joves dels municipis de Bétera, Lourinhã (Portugal) i Brussel·les.

Cal recordar que el primer dels anteriorment esmentats esdeveniments es va celebrar a Bétera el mes de setembre passat i a la fi d’octubre va arribar el moment de dur a terme la segona trobada en terres portugueses, concretament en Lourinhã, on mig centenar de veïns i veïnes de Bétera ja van tindre l’oportunitat de conéixer de primera mà les possibilitats que ofereix Europa a aquestes dues poblacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia