L’Ajuntament de Bétera anima a les veïnes i veïns del poble a realitzar hui divendres un llaç humà, a les 17.00 hores, en la Plaça del Castell de la localitat. El motiu d’aquesta invitació és commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer, el qual es celebra demà dissabte com cada 04 de febrer.

El que es pretén és formar un llaç humà per a conscienciar i mobilitzar a totes les persones sobre la importància de sumar recursos per a projectes de prevenció, investigació, atenció, i divulgació contra el càncer.

En aquest acte es llegirà el Manifest Institucional de suport “Tots contra el càncer”.

El càncer és una malaltia que fa que un grup de cèl·lules de l’organisme cresquen de manera anòmala i incontrolada donant lloc a un embalum o massa. Això ocorre en tots els càncers excepte en la leucèmia (càncer en la sang).

Si no es tracta, el tumor sol envair el teixit circumdant i pot provocar metàstasi en punts distants de l’organisme disseminant-se a altres òrgans i teixits.

Aproximadament s’estima que un de cada dos homes i una de cada tres dones tindrà càncer en algun moment de la seua vida. Cada any es diagnostiquen en el món més de 14 milions de casos nous i la malaltia provoca 9,6 milions de morts a l’any.

Amb aquestes xifres, és molt probable que nosaltres mateixos o algú de la nostra família tinguen càncer en algun moment de les seues vides. Per tant, es tracta d’una qüestió que ens afecta a tots.

L’objectiu d’aquesta jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any a través de la conscienciació sobre el càncer en la població general i fomentar que els governs emprenguen més mesures contra aquesta malaltia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia