Demà dissabte, 18 de febrer, l’Ateneu de Bétera acollirà la presentació del llibre “Els repobladors balears al Camp de Túria“, en el qual han participat Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc.
Aquest treball d’investigació tracta de la repoblació que es va dur a terme al Camp de Túria després de l’expulsió dels moriscos l’any 1609. Així, es posa l’accent en un fet poc conegut fins ara: l’arribada d’un important contingent de famílies procedents de les Illes Balears, principalment de Mallorca. El llibre documenta clarament a partir de la recerca d’arxius, com 27 grups familiars de mallorquins i eivissencs es van instal·lar al Camp de Túria a partir del 1611, concentrats bàsicament a Vilamarxant. Aquest estudi vol ser l’inici d’una sèrie d’estudis posteriors que aprofundisquen més en aquesta qüestió comarcal.
Aquest citat acte de presentació tindrà lloc, a les 19.00 hores, a les instal·lacions de l’Ateneu (Plaça del Mercat, 5). 
D’altra banda, cal recordar que la Calçotada del Camp de Túria es durà a terme el pròxim dissabte 25 de febrer. El seu tret d’eixida donarà inici a partir de les 12.00 hores, a l’Ateneu de Bétera.

No queden places, però podeu apuntar-vos en llista d’espera a través del codi QR del cartell o fent clic en aquest enllaç 

Els actes començaran mb un taller de jotes amb sarau i concert de Comboi Mediterràni. A les 14.00 hores hi haurà una calçotada i a les 16.00 hores un trivial calçoter i música i actuacions de PD’Residents i Nonai Sound.

Totes les actuacions tindran lloc a l’Ateneu de Bétera i a la Plaça del Mercat del municipi.

L’Aplec, segons la mateixa entitat indica, és una iniciativa sociocultural i reivindicativa, creada en 2011, que naix de la voluntat, del treball i de l’esforç de diversos col·lectius de la comarca com ara ateneus, casals, col·lectius juvenils, col·lectius de danses i cultura popular, col·lectius musicals, grups de teatre, col·lectius pel valencià, etc.

Des de l’Aplec de Camp de Túria es creu en un oci on es potencie la cultura i llengua del territori i, que valors com la igualtat, la solidaritat i la cooperació siguen la norma i no l’excepció. Al mateix temps l’entitat explica que creu en un oci feminista, no sexista i sense LGBTIfòbia, un oci on els carrers i els espais públics siguen l’entorn natural i propi on desenvolupar tot tipus d’activitats.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia