Del 05 al 12 de març l’Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Dona i Igualtat, ha organitzat una setmana d’activitats culturals al costat de les Associacions de Dones de Bétera per a commemorar el Dia de la Dona el pròxim 8 de març.

“Celebrem aquesta Setmana Cultural de la Dona perquè és fonamental conscienciar a les noves generacions del paper de les dones en la nostra societat així com també, reforçar el nostre compromís per la igualtat real i efectiva entre dones i homes”, ha explicat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Les activitats pel Dia de la Dona començaran el diumenge dia 5 amb Mamma Mía, un divertit homenatge a les mares a ritme d’ABBA, de la companyia teatral Maracaibo.

Des del dilluns 6 fins al dilluns 13, la ciutadania podrà gaudir de l’exposició de carrer “Dones amb llum pròpia” situada al llarg del carrer Gascón Sirera. Aquesta exposició, que disposa de codis QR per a accedir a les infografies, posa en relleu a dones amb una llum especial, pioneres en el seu temps i en les activitats a les quals es van desenvolupar, amb la intenció que siguen totes elles font d’inspiració i motivació per a les nostres vides. Perquè la història i les grans proeses de la Humanitat, també tenen nom de dona.

Així mateix, els veïns i veïnes interessats també podran recollir tríptics informatius sobre l’exposició en els edificis públics pròxims com a Casa Nebot, edifici de Gestió Tributària i l’Ajuntament.

El mateix dia, la regidora municipal de Dona i Igualtat, María Segura, intervindrà en el Ple Ordinari del mes de març per a realitzar la declaració institucional de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a segons indica “posar de manifest el nostre ferm suport a les dones”.

El dimarts 7 al matí es realitzarà una campanya de sensibilització en el mercat municipal, oferint informació i materials commemoratius entorn del 8 de març, entre els quals es troba la bossa amb el lema de la campanya. Aqueix mateix dia a les 10:00h arrancarà la popular Caminata per la Igualtat que recorrerà els carrers de Bétera per a alçar la veu a favor d’una igualtat real entre homes i dones. Per a participar en la marxa és necessari inscriure’s prèviament en l’edifici de Casa Nebot. A més en finalitzar les persones participants podran gaudir d’un esmorzar en el Bar de l’Auditori municipal-Casa de la Cultura, amb aportació d’un euro per persona.

La jornada continuarà a la vesprada a València per a assistir a la manifestació cívica amb el lema “Les Dones fem Bétera”. L’autobús eixirà a les 18.00 des de l’Albereda Escultor Ramón Inglés escaira C/ del Trinquet. Es recomana reservar plaça de manera presencial a Casa Nebot (C/ Estació,5) o bé a través del correu igualtat@betera.es.

Ja el divendres 10, baix el títol “Senyores i plebees” la regidoria de la Dona oferirà una mirada diferent de la València històrica, on les dones són les protagonistes d’un passat que les ha vingudes invisibilitzant de manera sistemàtica. La visita cultural comptarà amb dues eixides. Una al matí a les 09:30h i una altra a la vesprada a les 17:30h. Ambdues eixiran des del punt de trobada situat en l’Albereda Escultor Ramón Inglés escaira amb C/Trinquet. Per a aquesta visita cultural és necessari inscriure’s prèviament a Casa Nebot.

El tancament de tots els actes es durà a terme el propi divendres 10, a partir de les 21.30h en el Saló Azhor, on es realitzarà el tradicional Sopar de la Dona amb el lliurament de reconeixements a les dones emprenedores 2023 comptant enguany amb un esment especial. Després del sopar, el fermall final el posaran les Pop Ladies, amb el seu espectacle tribut al Pop Femení. Per a assistir es requereix la reserva de tiquet per valor de 3€ i que es posarà a la venda en el Saló Azhor, c/ Ramón y Cajal 21, els dies 3 i 4 de març en horari de 17:00h a 19:00h.

Activitats amb les quals el Consistori vol expressar el seu compromís en la lluita per la igualtat real entre homes i dones a Bétera. “És essencial per a l’avanç de la nostra societat acabar amb les desigualtats de gènere i així construir un futur on no hi haja diferències per discriminacions sexistes” ha indicat la regidora de Dona i Igualtat.

A més a aquesta programació s’uneix el treball que realitzen les Associacions de Dones de Bétera les quals també han organitzat diverses activitats. “És molt important treballar colze a colze amb aquestes associacions que realitzen un paper fonamental en la societat beterana”, ha assenyalat la regidora de Dona i Igualtat.

D’aquesta manera, el dimarts 7, a partir de les 17.30h en el Saló de Plens del Castell, l’Associació Cultural de Dones musulmanes Amanecer ha organitzat la xarrada-col·loqui “Feminisme i Islam” amb Marian Barouni.

Després de la xarrada, sobre les 19:00h, l’Associació Dones Progressistes de Bétera ha organitzat l’espectacle “Dona Lluna” en el qual les artistes Lourdes Sierra i Merxe Leal oferiran una lectura dramatitzada combinada amb la dansa de Rebeca Mellado.

El dijous 9 a les 10:00h, l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, ha preparat una excursió cultural per València en la qual els participants gaudiran de la seu històrica de la Universitat de València, amanida amb una Mascletà i un dinar en El Palmar. Els tiquets per a assistir estaran disponibles en la seua seu de La Barraca els dimarts i els dijous de 17:00h a 19:30h.

El diumenge 12 serà el torn de l’Associació Pro Casa de la Dona, qui un any més, organitza el seu concurs de dibuix amb els centres educatius del municipi per a realitzar un Mural per la Igualtat, fomentant els valors igualitaris des de la infància i adolescència a través de l’educació i l’art. El dibuix guanyador serà la imatge del Mural. La inauguració del mateix es realitzarà el propi dia 12 a partir de les 10.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia