La Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat aquest matí la segona Mesa d’Agricultura que va nàixer arran d’escoltar les necessitats de la comarca a través del Pacte Territorial d’Ocupació. Després de fer balanç de les activitats que s’han desenvolupat en els últims mesos com la campanya de suport a les cooperatives de la comarca, lupes d’actualitat sobre temes d’importància per al sector o el treball de diagnòstic que s’està fent al costat de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), s’ha donat veu a totes les persones que han participat per a continuar ajudant al sector.

La reunió, que ha comptat amb la participació de 12 entitats i organismes relacionats amb el món agrari a la comarca, ha sigut inaugurada per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda. “Hem viscut anys molt durs amb una pandèmia que ha posat de manifest que el nostre camp i els nostres cultius són vitals per al bon desenvolupament de la nostra societat. Camp de Túria és una comarca rica en agricultura, en camps i en agricultors i agricultores”, ha indicat la presidenta. “Tenim per davant molts reptes als quals enfrontar-nos, però sense cap dubte, treballant tots junts arribarem més forts a la línia de meta”, ha afegit Celda.

Les intervencions han deixat de manifest que és necessari donar una visió atractiva del camp a la joventut perquè emprenguen o formen part de les cooperatives. És necessària posar en marxa una campanya de conscienciació del consum, fomentant valors diferenciadors i informant la persona consumidora sobre els valors diferencials del producte de la comarca. També s’ha parlat de la necessitat de revaloritzar l’agricultura en els instituts de la comarca, a través de l’orientació.

Les persones assistents també han apostat per la realització de campanyes de sensibilització de cooperatives; afavorir l’associacionisme per a aconseguir preus justos i la possibilitat de celebrar fires o mercats comarcals per a donar a conèixer els productes del territori.

En definitiva, es tracta d’objectius com professionalitzar el sector, fer que l’agricultura siga un sector atractiu per a les noves generacions, portar la formació fins on faça falta perquè es conega i es valore al sector agrari com es mereix i aconseguir unir a tots els actors implicats per a entre tots junts fer més fort Camp de Túria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia