La Falla La Barraca de Bétera va viure el passat dissabte, 25 de febrer, el seu gran dia. Al voltant de les 17.15 hores, l’Auditori de la Casa de Cultura del municipi acollia la presentació dels màxims representants per a 2023 i a la seua cort d’honor.

Els citats màxims representants de 2023 són:

– Fallera Major Infantil: Aitana Abellán i Inglés
– Presidente Infantil: Darko Eliab Cova i Sandiego
– Fallera Major: Ester Izquierdo i Herrero
– President: Francisco Miguel Sandiego i Campos

D’aquesta manera, la Fallera Major Infantil de 2022 Daniela Redondo i Izquierdo, la Fallera Major de 2022 Sandra Buendia i Lleó i el President Infantil de 2022 Pablo Siñuela i Lara, es van acomiadar del seu càrrec per a formar part de la cort de la comissió.

Aquesta presentació va ser l’última de les comissions de Bétera, tancant així el període de realització d’aquests actes.

L’acte va estar presentat i conduït per les també falleres d’aquesta comissió, Isabel Asensi i Vergara i Núria Ricart i Broseta.

En primer lloc, se li va donar la benvinguda a la real senyera de València i l’estendard infantil oficial de la comissió. Una vegada col·locats en l’escenari, es va cridar al president infantil de 2022, Pablo Siñuela i Lara, així com a la Fallera Major Infantil de la Barraca de 2022, Daniela Redondo i Izquierdo.

Seguidament, es va convocar al President infantil per a 2023 de la comissió, Darko Eliab Cova i Sandiego. La seua germana, entre altres, va acompanyar-lo en la seua eixida, portant un dels faixins. Una vegada dalt l’escenari, Darko i Pablo van realitzar el pertinent intercanvi de faixins.

Després, va ser el torn per a cridar a la Fallera Major Infantil de 2023 Aitana Abellán i Inglés, qui també va estar acompanyada en la seua eixida pel seu germà i cosins, entre altres.

Una vegada realitzat l’intercanvi de bandes entre Aitana i Daniela, així com entregats els rams de flors a les dues màximes representants infantils, es va presentar a la cort infantil de la comissió.

A continuació, entrava l’estendard de la Falla La Barraca per a donar pas a la cort d’honor adulta. En primer lloc, les presentadores cridaven a  Francisco M. Sandiego i Campos (Tulonet) i a la Fallera Major de 2022, Sandra Buendía i Lleó. Seguidament, era el torn de demanar la presència de la Fallera Major de 2023, Ester Izquierdo i Herrero, qui va estar acompanyada en la seua eixida pel seu marit, fill i filla (Daniela, Fallera Major Infantil de 2022), entre altres, com a portadors de bandes i rams de flors. Una vegada imposades les bandes, es va nomenar a aquelles falleres i fallers de la cort d’honor adulta que es van vestir de gala per a l’ocasió.

Altres membres de la comissió van preferir mostrar el seu suport des de baix de l’escenari i veure la presentació des del pati de butaques, vestits amb el polar roig identificatiu de la comissió o ben elegants per a l’ocasió.

Una vegada tots presentats, es va alçar el teló perquè el públic assistent contemplara la viva imatge de tots els representants de la Falla La Barraca. La temàtica d’enguany per a l’escenari va ser la dels herois dels còmics de Marvel, com Spider-Man o La Masa.

Després va ser el moment per a col·locar els corbatins en l’estendard i per als discursos dels màxims representants de 2022, els quals van oferir unes emotives paraules. Els màxims representants de 2023 també van rebre unes boniques paraules en veu en off. A més, els mantenidors d’Aitana van ser la seua tia Noemí i el seu cosí. Així mateix, la mare i germana del President Infantil (Darko) i del President de la comissió, respectivament (Francisco Miguel), Verónica, va brindar-los unes emotives paraules a aquests dos.

Les sorpreses no van concloure ací, els diferents representants per a 2023 van rebre uns quadres per part de la seua comissió com a recordatori i diferents persones importants per a ells van oferir-los uns regals. Darko va rebre un detall dels seus amics, Aitana del seu germà, Ester dels seus fills i “Tulonet” de la seua mare, coneguda amb estima com a Amparo “La Morquera”.

Tampoc va faltar la recepció de les comissions falleres d’altres municipis, de les cinc de Bétera i de les Falleres Majors del poble, Claudia Alemany i de La Paz i María Cáceres i Soriano, acompanyades pel President de Junta Local Fallera, Edgar Jorro i Costa.

El regidor municipal de Festes, Manuel Pérez i Salavert, va ser l’últim en intervindre oferint unes boniques paraules per a la comissió a la qual pertany com a faller i per a la qual també va vestir-se amb la indumentària tradicional, en un primer moment, per a desfilar per la passarel·la com un faller més de la Barraca. En tots els discursos que ha realitzat durant les diferents presentacions de cada comissió fallera de Bétera ha oferit unes paraules personalitzades per a cadascuna d’elles i per als seus representants. En aquesta ocasió, va destacar el gran treball i esforç del President, el qual es va posar en relleu en tots els discursos de la vesprada. Així mateix, va mostrar l’estima que li té a Amparo “La Morquera”, mare del citat president, llançant-li un bes des de l’escenari. El regidor també va fer entrega d’un polar amb l’escut de Bétera i el color coporatiu de la Falla La Barraca (el roig), com ha fet en cada comissió.

Per a finalitzar, es demanar la presència d’Elia Verdevevío per a tancar l’acte amb l’himne de València.

A continuació, compartim unes imatges i un vídeo de la jornada.

  • Imatges:
  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia