L’obra de teatre “Pere i el capità“, a càrrec de Zorongo Teatre, va ser el passat  dissabte, 11 de febrer, l’única representant de la Comunitat Valenciana al Certamen Nacional de Carcaixent.

Aquesta, va ser una nova oportunitat per veure l’única versió de l’incomparable text de Benedetti en valencià i amb música en directe.

Per a aquesta representació a Carcaixent ha aconseguit el segon premi a la millor obra i a la direcció

Amb aquest representació de l’obra de Mario Benedetti, una adaptació al valencià de “Pedro y el capitán“, es pretén retre homenatge a l’autor en el centenari del naixement. Per a això, Zorongo Teatre que dirigeix Dídac Moreno, puja a l’escenari una representació adaptada al valencià que ha sigut guardonada també en el festival Cullera a Escena 2021 i també ha aconseguit el premi del públic i del jurat del X Certamen de teatre Vila de Canet 2022 i el de millor obra, millor director i millor actor principal a Quartell 2022.

Es tracta d’un diàleg a dues bandes, en el context d’un interrogatori, i en la relació que s’estableix entre un interrogador -un torturador- i un detingut, un torturat. Segons el mateix Benedetti, no escenifica l’enfrontament entre un monstre i un sant, sinó de dos homes, dos éssers de carn i os, tots dos amb punts vulnerables i punts de resistència.

La distància entre un i l’altre és ideològica, però sobretot és psicològica; i és, potser ací on subjau la clau altres diferències, com per exemple la moral, la sensibilitat davant el dolor humà, la resiliència, el complex trajecte que va entre el coratge i la covardia, entre la cessió i el sacrifici, la clivella entre la traïció i la llibertat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia