Després de finalitzades les presentacions falleres de les cinc comissions de Bétera, han començat els actes fallers organitzats per la Junta Local Fallera del municipi. Aquests van dirigits a totes les falleres i fallers de la localitat. D’aquesta manera, el ritme faller va donar el seu tret d’eixida el passat dissabte, 04 de març, amb la ja tradicional Exposició del Ninot.

A partir de les 17.00 hores, les diferents comissions falleres de la localitat es van concentrar a la Glorieta per a dirigir-se a l’Albereda i dur a terme l’entrega dels Ninots i procedir a mesurar-los amb les galgues per a comprovar que complien les mesures establides. Allí els esperaven les diferents autoritats municipals, encapçalades per l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, i el regidor de Festes, Manuel Pérez, així com les Falleres Majors de Bétera, María Cáceres i Claudia Alemany i el President de Junta Local Fallera del municipi, Edgar Jorro. L’acte va estar presentat per la secretària de la citada Junta, Mireia Vitar.

L’ordre d’entrega va ser el següent, encapçalant cada entrega els màxims representants 2023 de cada comissió: Falla L’Albereda, Falla Carraixet, Falla Gran Via de l’Est, Falla Gran Via del Sud i Falla La Barraca. En finalitzar es va dur a terme un xicotet homenatge als Fallers i Falleres més majors, antics i fundadors de cada comissió “perquè ells han transmés als més menuts el seu amor per les festes josefines” i han propiciat que aquestes continuen sent una realitat al nostre poble.

Durant l’homenatge, es van portar els monuments a l’Ajuntament Vell (carrer Major, 12) per a deixar-los exposats. En finalitzar el citat homenatge, es procedia a la inauguració oficial de l’exposició del Ninot, per part de les Falleres Majors de Bétera de 2023. L’exposició estarà oberta del 04 al 14 de març, de 17.00 a 20.00 hores.

Una vegada es va tallar la cinta inaugural, van entrar els màxims representants de cada Falla per a fer-se la foto de grup oficial pertinent i realitzar el tradicional brindis.

A continuació, oferim unes imatges i un vídeo de l’acte.

  • Fotos:
  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia