Dins del Ple Ordinari del mes de març de Bétera, es va aprovar la proposició del grup polític municipal del Partit Popular, per a sol·licitar la disculpa, rectificació i cessament immediat de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i la secretària d’estat d’igualtat, Àngela Rodríguez, per les declaracions efectuades a jueus i partits polítics en l’aplicació de la Llei del “Sólo sí es sí” i la “inactivació legislativa per a protegir a les dones”.

A més, la proposició instava al Govern d’Espanya a reprendre els treballs de continuïtat del pacte d’estat contra la violència de gènere, dotant-los de fons en la seua aplicació interanual en coordinació amb els partits polítics, Comunitats Autònomes i entitats locals. D’altra banda, també es demanava la col·laboració de totes les autonomies en la discussió i elaboració i implantació de mesures en violència de gènere, des del marc del consens que ofereix la Conferència Sectorial d’Igualtat.

Així mateix, també es plantejava la no participació, per part de l’Ajuntament, en actes institucionals o protocol·laris amb presència d’alts càrrecs del Ministeri en senyal de solidaritat amb totes les víctimes, fins que no es complisquen les exigències de rectificació i cessament plantejats en aquesta citada proposició.

Després de la lectura de la proposició, per part del secretari, la regidora municipal de Dona i Igualtat, Maria Segura va explicar el motiu de presentar aquesta proposta.

Després d’un intens debat entre regidors de diferents grups, es va passar a la votació. Es va produir un empat de 8 a 8, amb els vots a favor del Partit Popular (4), Ciutadans (3) i Vox (1) i els vots en contra de Compromís (5) i el PSPV-PSOE (3), així com les 3 abstencions dels 3 tres regidors de Mas Camarena-Torre en Conill. A causa de l’empat es va tornar a votar el punt i, com el resultat va ser el mateix, es va aprovar finalment amb el vot de qualitat d’alcaldessa.

A continuació, adjuntem un vídeo amb totes les intervencions en aquest punt..

  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia