Hui dimarts, 07 de març, continuen els actes per a commemorar el Dia de la Dona. Cal recordar que l’Ajuntament de Bétera ha preparat una programació completa d’activitats i actes. Així, aquest matí s’ha preparat una campanya de sensibilització en el mercat municipal, oferint informació i materials commemoratius entorn del 8 de març, entre els quals es troba la bossa amb el lema de la campanya.

A més a més, a partir de les 17.30h en el Saló de Plens del Castell, l’Associació Cultural de Dones musulmanes Amanecer ha organitzat la xarrada-col·loqui “Feminisme i Islam” amb Marian Barouni.

Després de la xarrada, sobre les 18:30h, l’Associació Dones Progressistes de Bétera ha organitzat l’espectacle “Dona Lluna” en el qual les artistes Lourdes Sierra i Merxe Leal oferiran una lectura dramatitzada combinada amb la dansa de Rebeca Mellado.

D’altra banda, demà dimecres a les 10.00 hores arrancarà la popular Caminata per la Igualtat que recorrerà els carrers de Bétera per a alçar la veu a favor d’una igualtat real entre homes i dones.

La jornada continuarà a la vesprada a València per a assistir a la manifestació cívica amb el lema “Les Dones fem Bétera”. L’autobús eixirà a les 18.00 des de l’Albereda Escultor Ramón Inglés escaira C/ del Trinquet. Es recomana reservar plaça de manera presencial a Casa Nebot (C/ Estació,5) o bé a través del correu igualtat@betera.es.

El dijous 9 a les 10.00 hores, l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, ha preparat una excursió cultural per València en la qual els participants gaudiran de la seu històrica de la Universitat de València, amanida amb una Mascletà i un dinar en El Palmar.

Ja el divendres 10, baix el títol “Senyores i plebees” la regidoria de la Dona oferirà una mirada diferent de la València històrica, on les dones són les protagonistes d’un passat que les ha vingudes invisibilitzant de manera sistemàtica. La visita cultural comptarà amb dues eixides. Una al matí a les 09:30h i una altra a la vesprada a les 17:30h. Ambdues eixiran des del punt de trobada situat en l’Albereda Escultor Ramón Inglés amb C/Trinquet.

També el divendres 10, a partir de les 21.30 hores en el Saló Azhor, on es realitzarà el tradicional Sopar de la Dona amb el lliurament de reconeixements a les dones emprenedores 2023 comptant enguany amb una menció especial. Després del sopar, el fermall final el posaran les Pop Ladies, amb el seu espectacle tribut al Pop Femení.

El diumenge 12 serà el torn de l’Associació Pro Casa de la Dona, qui un any més, organitza el seu concurs de dibuix amb els centres educatius del municipi per a realitzar un Mural per la Igualtat, fomentant els valors igualitaris des de la infància i adolescència a través de l’educació i l’art. El dibuix guanyador serà la imatge del Mural. La inauguració del mateix es realitzarà el propi dia 12 a partir de les 10.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia