La llei del SOLO SÍ ÉS SÍ, posa en el centre, el consentiment de les dones per a tindre una relació sexual.

Arran de la sentència de “LA MANADA”, que tothom recordara, el moviment feminista es va llançar als carrers del nostre país al crit de “no és abús, és violació” denunciant que la llei obligava les dones a passar pel calvari que anaren elles les que hagueren de provar que s’havien resistit i provar així que no va ser una relació consentida sinó que va ser una violació, Igualtat es va posar a treballar i elabore la llei del Solo si és sí, que va ser aprovada pel Consell de Ministres i posteriorment pel Ple de les Corts. I que ha sigut lloada a la Unió Europea assenyalant que havia d’aplicar-se en tots els països membres.

Alguns jutges estan deixant d’aplicar la jurisprudència sobre la revisió de penes i interpreten erròniament la llei, no aplicant els agreujants que hi haguera, per a així baixar les penes.

Amb la nova llei es poden mantenir les penes anteriors i en aquest cas segons estableix el Codi Penal, la jurisprudència i el dret transitori, els jutges no té per què revisar les penes a la baixa.

Tampoc s’estan tenint en compte els nous agreujants que la llei ha inclòs. No es pot entendre que en una violació en grup a una dona amb discapacitat, el tribunal en una revisió de la pena opte per no aplicar l’agreujant de grup i la vulnerabilitat de la víctima. La rebaixa en aquest cas no és per la llei, sinó per una aplicació errònia d’aquesta.

La campanya judicial ha estat acompanyada per la campanya mediàtica, que està servint per a alarmar a la societat, amb la faula que hi ha una eixida massiva de violadors al carrer.

El Ministeri d’Igualtat davant aquesta situació ha adoptat mesures:

Al desembre va reformar l’exposició de motius de la llei amb l’objectiu d’aclarir com havia d’aplicar-se a l’hora de valorar les condemnes ja emeses.

Per a aplicar la llei proposa Un Pla de mesures Urgents:

– Doblar els jutjats de violència sobre la dona, ampliant les seues competències.

– Reforçar la Fiscalia de violència sobre la dona i ampliar les seues competències.

– Garantir l’assistència jurídica gratuïta a les víctimes.

– Reforçar les unitats de valoració forense integral.

– Formació especialitzada en violència contra les dones en Justícia Interior, Educació i Sanitat.

 

Mentre el PSOE planteja recuperar el vell model, que consisteix en el fet que les dones hagen de provar si van patir violència o intimidació.

Això significa que estarà desoint als milers de dones que van omplir els carrers demanant una justícia que situara el consentiment en el centre.

El Ministeri d’Igualtat, està disposat a reformar la llei però protegint la centralitat del consentiment en el Codi Penal.

*Nota enviada per Mª José Meseguer, del Círculo Podemos Bétera. *Aquesta nota està enviada per una representant d’un grup polític aliena al nostre diari. Betera.com ha transcrit aquesta nota i vol recalcar que és un escrit d’opinió i que forma part de la visió i perspectiva particular d’un veí que ha decidit plasmar la seua opinió en una nota perquè fora publicada en el nostre diari i és una nota amb tints subjectius. Per tant, Betera.com no es fa responsable de les paraules escrites en ell. No obstant això, estem oberts a rèpliques i aclariments de tercers que es vegen o senten implicats.

En relació amb el que diu aquesta nota, adjuntem un vídeo on Meseguer intervé en el Ple, en el torn de precs i preguntes veïnals també parlant d’aquesta mateixa informació.

  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia