L’àrea d’igualtat del departament de Serveis Socials de la Mancomunitat Camp de Túria ha presentat esta setmana el projecte ‘Llegir en igualtat’, una iniciativa que sorgeix com un nou espai de sensibilització a la ciutadania. El seu objectiu és fomentar la igualtat entre homes i dones en tots els trams d’edat de la població, potenciant les relacions igualitàries, a través de la literatura.

 

Com sabem, la literatura juga un paper decisiu com a agent socialitzador, transmetent idees, valors, actituds i models de comportament que són fonamentals a l’hora de construir la identitat de les persones. Així doncs, podem fer ús de la lectura com a instrument per a ajudar a trencar amb rols i estereotips de gènere, prevenir la violència de gènere i mostrar una visió del món basada en la igualtat, el respecte, la tolerància i la llibertat.

 

El projecte inicia amb una selecció de lectures tant infantils, juvenils com per a població adulta que pretén facilitar, a totes les persones interessades, l’elecció de literatura divertida i de qualitat que fomente la imaginació, fugint de rols i estereotips sexistes. Totes aborden diferents temàtiques però que comparteixen l’objectiu comú, la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.

 

En aquesta primera dotació trobarem llibres que reforcen l’autoestima, visibilitzen a les dones en la història, mostren noves masculinitats, treballen l’educació afectiva-sexual, lluiten contra l’homofòbia i la violència i eduquen en valors. Així, les biblioteques dels nostres municipis podran establir biblioteques en igualtat o ‘biblioletas’, iniciant un camí que, encara que semble difícil, no s’ha d’abandonar pel bé de totes i tots.

 

Després de la presentació del projecte i el repartiment de llibres als ajuntaments, s’ha presentat el lema per a la campanya del 8 de març: ‘Hi ha molts camins, però un sol destí. Avancem cap a la igualtat’. La Mancomunitat Camp de Túria espera que, a través d’aquestes accions, se superen els múltiples obstacles mitjançant la construcció del pensament just i igualitari a la nostra comarca.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia