L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha activat un dispositiu especial amb motiu de la celebració de les festes falleres a la ciutat de València i la seua província i la setmana gran de la Magdalena a Castelló.  El dispositiu contempla el reforç de la Policia de la Generalitat i de la sala d’atenció de telefonades del 112 i la disposició en preventiu de les unitats de bombers forestals perquè puguen ser activats especialment durant la nit de la cremà.

Tots aquests efectius treballaran en coordinació amb la resta dels cossos de seguretat i d’emergències per a garantir el transcurs d’uns dies en què està previst una afluència massiva de ciutadans.

Transporte públic i espectacles pirotècnics

A València, el dispositiu desplegat per la unitat de Policia Nacional adscrita a la Generalitat se centra en el control de les estacions de metro que es mantenen tancades durant la celebració d’espectacles pirotècnics com mascletaes i castells de focs artificials.

D’altra banda, i en col·laboració amb la Policia Local de València i la Policia Nacional, s’encarregaran de mantindre la seguretat entorn dels actes fallers de major afluència, com a ofrenes i lliuraments de premis, a més de la seguretat durant els festejos taurins en la plaça de bous del carrer Xàtiva, assegurant el manteniment de la seguretat durant el desenvolupament de la Fira de Falles, i amb una especial vigilància al control de la revenda il·legal d’entrades.

La Policia de la Generalitat continuarà desenvolupant durant el període faller les actuacions habituals relacionades amb l’atenció a la ciutadania i el manteniment de la seguretat de persones i edificis. També es reforça la protecció de personalitats i llocs estratègics, com a hospitals i centres sanitaris.

Respecte a les festes de la Magdalena, la Policia de la Generalitat és també l’encarregada del manteniment de la seguretat de la fira taurina i, en coordinació amb altres cossos policials, també és present tots els actes festius. Així mateix, les unitats realitzen inspeccions en les instal·lacions provisionals, com les seus de “les gaiates”.

Reforç del 1·1·2 i bombers forestals

Quant al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, reforça aquests dies els torns del servei del “1·1·2 Comunitat Valenciana” per a oferir una atenció més àmplia. D’aquesta manera, el personal entre operadors i coordinadors oscil·la entre 54 i 60 persones treballadors, un 26% més que en un dia ordinari.

La franja nocturna és la que més es reforça, una mitjana del 36%. En el cas del divendres 17 l’increment serà del 46%, el dissabte 18, del 36% i el diumenge 19, del 78%, un total de 336 persones estaran aquests dies a la sala per a atendre les trucades de la ciutadania i qualsevol possible emergència derivada.

Quant al servei de Bombers Forestals de la Generalitat, manté aquests pròxims dies  als seus efectius en preventiu per a ser mobilitzats especialment en la nit de la “cremà” a requeriment del Consorci Provincial de Bombers de València en funció de les necessitats operatives de personal.

Com és habitual, moltes poblacions de la província de València i del nord d’Alacant que celebren falles mobilitzen a unitats de bombers forestals i vehicles autobomba per a participar en les tasques d’extinció de la nit de la cremà de les falles.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia