L’Ajuntament de Bétera lidera Gastronomy for European Citizenship (GASTRO4EU). Es tracta d’un projecte europeu del programa Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors que té com a objectiu la creació de vincles europeus i la transferència de coneixements entre municipis europeus amb la gastronomia com a eix.

D’aquesta manera, ahir va començar a Bétera la primera jornada d’aquest projecte que va reunir en la localitat a més d’una vintena de participants vinguts del municipi de Vimercate a Itàlia per a produir un intercanvi de coneixements i experiències culturals en el camp gastronòmic. El projecte compta amb un pressupost de 28.545€ que està cofinançat amb Fons Europeus i que permetrà donar a conéixer Bétera i la seua gastronomia més enllà de les seues fronteres.

Així mateix, la delegació de Vimercate gaudirà durant aquests dies de les Falles de Bétera. On les cinc comissions i la Junta Local Fallera s’han bolcat a participar en aquesta experiència gastronòmica per a a més donar a conéixer des de dins la Setmana Fallera amb la seua història, tradició i costums.

A primera hora del matí l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va rebre a l’Ajuntament a la delegació italiana de Vimercate encapçalada pel President del Consiglio, Davide Nicolussi, Vicesindaco del Comune di Vimercate, Mariasole Mascia i  Public Officer in charge of EU projects in the Municipality, Gianluca Pinnelli.

L’Alcaldessa va fer lliurament d’un llibre de patrimoni i d’un Alfabeguer, un detall ceràmic molt beterense perquè tinguen un record de Bétera en Vimercate i també ha convidat a les autoritats a signar en el Llibre d’Honor del Consistori.

Per a aquests dies, 15, 16 i 17 de març, el Consistori ha preparat un programa d’activitats on també estan molt presentes les Festes Josefines.

En eixe sentit, ahir van gaudir d’una visita a València per a participar en una Mascletà. La vesprada va seguir amb una conferència sobre agricultura ecològica en el Saló de Plens del Castell.

A boca de nit, la delegació de Vimercate va conéixer de primera mà i al costat de les Falleres Majors de Bétera, Claudia Alemany i María Càceres, com es planten els monuments fallers i van viure des de dins l’ambient d’un casal al costat de la Falla Gran Via del Sud.

Hui dijous 16, els veïns i veïnes de Vimercate participaran en un Showcooking organitzat per la Falla Gran Via de l’Est on aprendran a cuinar una paella. Primer començaran coneixent quins són els seus ingredients i l’origen dels mateixos per a després entrar en matèria amb la recepta d’aquest plat tan valencià que degustaran en finalitzar.

A la vesprada, la delegació italiana s’incorporarà als actes fallers i participaran com a espectadors en l’Ofrena al Xiquet de Bétera i en el lliurament de premis.

El divendres dia 17, els més de 20 participants visitaran l’empresa Taronges del Carmen per a veure in situ el treball i la labor que realitzen dins del sector citrícola de Bétera així com degustant els seus productes de km 0 com el pesto de alfábega, la mel, la taronja de Bétera o la melmelada de taronja. Uns productes que s’elaboren de manera ecològica i artesanal i que són distribuïts a tota Europa. I a la vesprada partiran a Vimercate.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia